Etter en litt for lang pause siden forrige kamp tok Vaaler turen til Matrand for å møte Eidskog.

- Med en nyklipt nydelig Matrandmatte som må sies at må være av de beste i Hedmark, var alt egentlig duket for en god fotballkamp. Vaaler gikk ut etter planen, men dessverre roter undertegnede til og bommer med en pasning som en Eidskogspiller snapper opp på ca 40 Meter og får et knalltreff som flyr i mål over en keeper som i den situasjonen var langt ute. Det er aldri heldig å starte en kamp med å slippe inn mål, og det er ekstra demotiverende når det er keepertabbe i tillegg. Kampen bølger mye frem og tilbake uten de helt store sjansene til noen av lagene, men Eidskog var mer «skrudd på» enn Vaalergutta og har føringen i kampen. De spiller seg frem til 16 meteren før det blir klarert eller snappet opp av Vaalerforsvaret. Etter 27 minutter får Vaaler frispark på 20 meters hold som Magnus Moen får tilliten til å ta. Han curler ballen rett i lengste kryss og vi har utliknet! sier Vaaler-keeper Henning Myrer. 

5 mål til pause

Det skal bli en målrik 1. omgang på Matrand. 

- Dessverre vil Eidskog mer enn oss og kort tid etter vår scoring får de frispark på kanten av 16-meteren som blir slått inn og stusset videre til en annen Eidskoging som nikker ballen enkelt i mål. 2-1 Eidskog. Eidskog presser oss og kommer tidvis for enkelt forbi og etter 36 minutter kommer vingen til Eidskog gjennom på kanten, tar med seg ballen og alene mot keeper setter han ballen kontant i motsatt kryss. En meget god prestasjon av Eidskogingen! Rett før pause er Vaaler frempå igjen og produserer et angrep som vi flere ganger denne sesongen har laget mål på. Etter bra oppspill finner et innlegg Christoffer Danielsen som styrer ballen forbi keeper på første stolpe, forteller Henning Myrer. 

punkterte kampen

Det står altså 3-2 til Eidskog i pausen.

- Vi er enige alle mann om at noe må gjøres! Vi må opp mange knepp i andre omgang, da vi i tillegg skal spille i massiv motvind. Der Eidskog var klart best i 1. omgang, kom Vaaler mer med i 2. og spillet blir mer jevnt. Det er mye som skjer på midten av banen, og de farligste sjansene skaper nok Vaaler, uten at noen av lagene kan kalles bedre enn det andre. Vaaler har to store sjanser til å lage mål, men Eidskog er litt heldig og ikke minst dyktige til å unngå baklengs. Da kampen nærmer seg slutten legger vi om og flytter flere folk fremover, noe som stort sett betyr mer sjanser begge veger. Denne gangen gikk det til Eidskog sin fordel som får lagt inn og en fin heading sender Eidskog opp til 4-2, sier Myrer. 

Vaaler slipper inn for enkle mål i denne kampen.  

- Vi kunne ha dratt fra Eidskog med 1 poeng, men akkurat denne kvelden ville de det mer enn oss. Det er personlige feil som gjør at vi slipper inn for enkle mål i denne kampen, vi burde kunne ha kjempet med Eidskog hele vegen på en normal dag. Nå er det bare å brette opp erma og gjøre seg klar for nok en bortekamp mot Fjelltun førstkommende fredag, avslutter Myrer. 

KAMPFAKTA: 

6. divisjon avdeling 06

Eidskog 2 - Vaaler 4 - 2 (3 - 2) 

Mål: 1-0 (5), 1-1 Magnus Moen (27), 2-1 (32), 3-1 (36), 3-2 Christoffer Danielsen (45), 4-2 (86). 

Kort: 1 til Eidskog 2 og 3 til Vaaler (Fredriksen, C. Danielsen og Aasen).

Vaaler stilte med følgende lag: 

 Henning Myrer3 Jan Arne Haugen EvensenKAPTEIN16 Lars Even Karlstad18 Magnus Moen 19 Marius Haug7 Simen Nordlie8 Aleksander Danielsen11 Nikolai Berger Bjørnebye15 Erik Burud29 Sigvart Melsnes Svenneby9 Christoffer Danielsen

Innbyttere: Christer Fredriksen, Lars Rivenes, Thomas Engebakken, Aleksander Haug, Arild Midtskogen, Magnus Aasen og Sander Nilsen Brunborg.

Neste kamp: 

Fjelltun - Vaaler fredag 21. juni klokka 19.00 på Ullern gress.