Fredag var det nok en bortekamp, nå på en veldig kort bane på Ullern gress mot Fjelltun.

1. omgang bølger veldig frem og tilbake, der Vaaler nok er hakket bedre om man skal si noen var bedre. Vi skaper noen flere sjanser enn Fjelltun og burde hatt et par mål før pause. Det skal nevnes at undertegnede har en god redning på heading fra kort distanse, og Fjelltun slår et knallhardt frispark i stolpen, så de kunne fort ha hatt 2 mål i første omgang de også. Det står seg 0-0 til pause og vi er veldig klare på hva som skal gjøres, forteller keeper Myrer.

Alle mål i 2. omgang

Vaaler foretar noen bytter og legger om litt inn mot 2. omgang, noe som gir resultater ganske umiddelbart etter pause.

- Det tar bare 5 minutter før Sigvart Melsnes Svenneby er frempå og setter 1-0 til Vaaler. Dessverre så skjer det som har skjedd flere ganger tidligere i år, vi er litt slappe på defensiv dødball og Fjelltun får slått et frispark inn som lander på ca 11 meter der de tilslutt får ballen i mål. 1-1 og vi er like langt. Bare 6 minutter etter dette slår Fjelltun en lang ball inn og det blir løpsduell mellom vårt forsvar og Fjelltun sin spiss. Når Fjelltunspissen ser at jeg når ballen først stopper han rutinert opp og blir dermed løpt overende av Vaalerforsvareren. Dommer Edvardsen dømmer straffe, veldig billig, men med loven på sin side. Fjelltun setter straffen sikkert og går opp til 2-1. Vi flytter frem litt og fortsetter med press, noe som heldigvis gir uttelling ikke lenge etter. Christer Fredriksen er sterkest på et innlegg og utlikner til 2-2, forteller Myrer.

Kampen blir avgjort rett før slutt. 

- Vi har tidligere år slitt med Fjelltun på Ullern og dette så ut til å skulle gå inn i rekken med dårlige resultater på denne banen. Totalt sett gjennom kampen er vi best, mens Fjelltun er farlige når de først kommer. Få minutter før slutt slår Fjelltun et innlegg inn som jeg plukker, og setter igang et langt utspill. Da ballen er på veg ned rett utenfor 16 meteren til Fjelltun blir Vaalerspissen rivd ned og vi får frispark i meget god posisjon. Magnus Moen satte et nydelig frispark mot Eidskog, og foten er fortsatt innstilt siden forrige kamp. I det 88. minutt setter Moen et fint frispark rundt muren og bak keeper. 3-2 til Vaaler! Vi er kyniske de siste minuttene og drar seieren i land. En tung kamp, men en fortjent seier alt i alt, avslutter Myrer. 

Nå blir det en ferie for Vaaler-gutta før serien sparker igang igjen tidlig i august.

KAMPFAKTA: 

6. divisjon avdeling 06

Fjelltun - Vaaler 2 - 3 (0 - 0)

MÅL: 0-1 Sigvart Melsnes Svenneby (50), 1-1 (58), 2-1 straffe (64), 2-2 Christer Fredriksen (70), 2-3 Magnus Moen (88). 

Kort: 1 gult til Fjelltun og 1 til Vaaler (Fredriksen). 

Vaaler stilte med følgende lag: 

Henning Myrer, Christer Fredriksen, Jan Arne Haugen Evensen (kaptein), Lars Even Karlstad, Arild Midtskogen, Simen Nordlie, Lars Rivenes, Erik Burud, Magnus Moen, Sigvart Melsnes Svenneby og Aleksander Danielsen.

Innbyttere: Espen Sparby, Magnus Aasen, Christoffer Danielsen, Thomas Engebakken, Aleksander Haug, Marius Haug og Sander Nilsen Brunborg.

Neste kamp: 

Kongsvinger - Vaaler fredag 2. august klokka 20.00 på Gjemselund.