Etter en litt trøblete vårsesong med litt lugging så var Vaaler-gutta meget ladd for å reise til Brandval etter 7-4 seieren over Eidskog tidligere i uken.

- Med flere mann borte fra Eidskogkampen ble det litt omrokkeringer, uten at det i utgangspunktet burde ha noe å si på kvaliteten på laget. Dette ble en kamp som var langt under pari for begge lag, der mye av spillet skjedde på midten. Det som kom mot mål ble for langt eller utenfor, i nok en kamp som ble spilt i sterk vind og nå med regn i tillegg, forteller Vaaler-keeper Henning Myrer. 

skuffet over egen innsats

Brandval startet kampen best og kom seg til et par halvsjanser som gikk utenfor mål, før det hele roet seg litt og midtbanekampen begynte.

- Begge lag er på veg fremover men blir for unøyaktige når det skal avgjøres. Det står 0-0 til pause og vi er skuffet over egen innsats og går ut igjen til andre omgang med en klar plan om hvordan ting skal gjøres. Vi hever oss mange hakk fra første omgangen, men det vil seg liksom ikke. Og når Brandval kommer igjennom alene med keeper, så står det 1-0 til hjemmelaget. Vaaler hever seg litt etter dette og kommer på flere gode overganger, som til slutt resulterer i at Christoffer Danielsen kan sette et godt innlegg på mer eller mindre åpent mål til 1-1, sier Myrer. 

avsluttet med 10 mann

Kampen bølger frem og tilbake og begge lag kommer til halvsjanser, men igjen så er det unøyaktighet hos begge lag som gjør at det ikke blir noe mer ut av det. 

- Ca 15 minutter før slutt får Brandval slått inn en ball i feltet som Vaaler-keeperen (Myrer) er for passiv på. Han velger å bruke foten for å slå unna i stedet for å fange ballen med hendene. En offensiv Brandvalspiss klarer å blokkere utsparket og snapper selv returen og setter den i mål. 2-1 til Brandval. Noen få minutter etter dette får Christoffer Danielsen 2 gule kort i samme situasjon og må gå tidlig i dusjen. Da blir det vanskelig å komme seg til en utlikning og Brandval vinner tilslutt 2-1, sier Myrer.  

- Veldig surt da vi føler vi absolutt er på høyde med Brandval, og kunne og kanskje burde ha tatt med oss 3 poeng hjem til Vaaler. I denne kampen har vi ingen andre å skylde på enn oss selv at vi ikke vinner, og nå må vi bruke sommeren godt! Denne vårsesongen her står langt under forventningene vi hadde før sesongstart, avslutter Myrer. 

KAMPFAKTA: 

5. divisjon avdeling 06

Brandval - Vaaler 2 - 1 (0 - 0)

MÅL: 1-0, 1-1 Christoffer Danielsen, 2-1

Kort: Christoffer Danielsen 2 gule (89) = rødt kort

Vaaler stilte med følgende tropp: 

Henning Myrer, Lars Rivenes, Kai Roger Berget, Christoffer Danielsen, Ivar Eriksmoen, Sebastian Vålbekk, Geir Tore Jakobsen, Sindre Myrer, Joakim Gunnarsrud Lonkemoen, Marius Berg, Erik Burud (kaptein), Arild Midtskogen, Espen Sparby, Magnus Aasen, Marius Haug og Sander Nilsen Brunborg.

Neste kamp: 

Grinder - Vaaler torsdag 16. august klokka 19.00 på Grinder stadion