Etter to tøffe kamper med knepent tap mot Grinder og stortap mot Vinger i andre runde, måtte Vaaler opp og frem om de skal kunne kjempe om en hederlig plass i avdelingen.

Kampen begynner med press fra Fjelltun/Sander 2 og de skaper et par halvfarligheter og er frempå flere ganger. Etter ca 10 minutter blir en lang ball slått inn bak i feltet, hvor Vaaler-keeper Henning Myrer er på bærtur og feilberegner totalt. Tar med seg to spillere i hoppet, mens ballen blir styrt fint i mål av Fjelltunspilleren og 0-1. 

Kanonscoring

Etter dette jevner det seg ut og Vaaler tar mer over spillet. Vaaler forsøker å spille seg ut fra egen keeper gang etter gang og kommer seg fremover på banen. 1-1 er en kanonscoring av Christopher Danielsen, hvor det starter nettopp med igangsetting fra keeper til back Marius Haug som tar med seg ballen fremover og slår i bakrom på Danielsen. Danielsen klinker til på volley fra 25 meter og ballen har en perfekt bane over Fjelltunkeeperen. 

1-1 er også stillingen til pause. 

- Vi blir enige om å fortsette slik vi avsluttet før pause, da det er Vaaler som har det meste av spillet, forteller Henning Myrer. 

Vaaler fortsetter å presse på og 10 minutter ut i andre omgang rulles det opp et kjempeangrep som avsluttes kontant nede i venstre hjørnet av Sindre Myrer og Vaaler er oppe i 2-1. Det skulle ikke gå mer enn noen få minutter før Sander Brunborg blir felt på ca 20 meter og «gamle ringreven» Geir Tore Jakobsen tar ansvar og skrur ballen rundt muren og i mål til 3-1. 

- Etter dette bølger kampen litt frem og tilbake og begge lag er frempå, men Vaaler er nærmest scoring. Fjelltun får etter hvert et frispark ved hjørnet av 16 meteren. Ballen blir slått inn med god skru og den spretter tilslutt inn ved lengste stolpe og Fjelltun reduserte til 3-2.  Fjelltun får blod på tann og presser litt hardere og får tilslutt belønning ca 10 minutter før slutt når de kommer gjennom på Vaalers venstreside og får skutt. Keeper gjør en god redning, men på returen klarer ikke Vaalers forsvar å være sterkest og Fjelltun scorer og det er 3-3. 

- et lag vi skal slå!

Vaaler presser på og har mange store sjanser i løpet av andre omgangen, men det vil seg ikke og kampen ender 3-3. 

- Veldig surt da dette er et lag som vi skal slå, og etter kampforløpet burde Vaaler ha vunnet også. De 2 første målene til Fjelltun er keepermat som jeg må ta på sin kappe, og det skal være unødvendig uansett om det er trening eller kamp! Vaalers trenerteam er fornøyde med innsatsen og vi scorer også 3 mål og burde scoret flere, så det er en klar forbedring fra tidligere kamper, forteller Myrer. 

Dagens Vaalergutt ble Jan Arne Haugen Evensen, som også debuterte i den lilla drakta i denne kampen.

KAMPFAKTA: 

6. divisjon avd. 06

Vaaler - Fjelltun/Sander 2 3 - 3 (1 - 1)

Vaaler stilte med følgende tropp: 

Henning Myrer, Jan Arne Haugen Evensen, Arild Midtskogen, Marius Haug, Jonas Karlstad, Geir Tore Jakobsen, Sindre Myrer, Marius Berg, Erik Burud (kaptein), Christoffer Danielsen og Sander Nilsen Brunborg

Neste kamp: 

Hof - Vaaler 4. juni klokka 19.00 på Sundenga