• KUNSTNEREN SELV: Åse Gyrid Solli med utstilling på Opaker gård (Foto: privat).

Åse Gyrid Solli er oppvokst i Skien, har skrevet flere barnebøker, og har nå bosatt seg på Brandval. Sammen med Kjersti Rinde Omsted på Opaker Gård, som også har sine røtter i Skien, skaper de nå sammen opplevelser i Solør.

- Bøkene med tema fra steinalderen ble lest med stor interesse under min oppvekst, og skoleturer til Åse Gyrids inspirasjonssted ble det også. Det er derfor en spesiell og fasinerende opplevelse å nå møtes igjen på nye hjemtrakter for oss begge to, forteller Kjersti Rinde Omsted. 

Åse Gyrid Solli debuterte i 1987 med Under helleren, som hun fikk Kirke- og undervisningsdepartementets debutantpris for.

- Boka var den første i en serie på 6 bøker fra steinalderen, utgitt fra 1987-1992. Bøkene var i sin samtid meget populære. Hun har deretter skrevet en frittstående bok fra samme periode. Sollis engasjement for perioden har sammenheng med et arkeologisk funnsted i nærheten av hjemstedet hennes. Hun har arbeidet med å formidle kunnskap om perioden, og å demonstrere materialer og teknologi fra perioden, sier Rinde Omsted. 

Kl. 17.00 åpner Åse Gyrid utstillingen hvor mye er inspirert fra Finnskogen og distriktet.

- På Låven har kunstner Bodil Grytten med røtter fra Åsnes, utstilling med sine malerier og rusttrykk. Bodil har hatt en rekke utstillinger, og med sine fargerike malerier sprer hun energi hvor enn hun er.
Kjøkkensjef Dennis byr igjen på gode smaker og opplevelser for liten og stor denne søndagen, sier Rinde Omsted.