Skogen Joy jobber aktivt for tiden både med Trestokkfestivalen og hytteområdet de eier i Sandtjernsberget. Mange prosjekter er på gang, og nå trenger de bygdas hjelp for å få laget reklamefilmer fra området. Målet er selvsagt å trekke enda flere til Finnskogen.

- Nå trenger vi hjelp til å lage video slik at vi får satt Finnskogen enda mer på kartet. Vi har langsiktige mål, og nå jobber vi med å få startet utbygging av hyttefeltet i Sandtjernsberget, sier Bjørnulf Lie i Skogen Joy.

275 hyttetomter

Hyttefeltet på Åsnes Finnskog har utrolige 275 tomter, og målet er selvsagt å få solgt flest mulig. Da må de gå bredt ut nasjonalt for å skape oppmerksomhet rundt Finnskogens magi og mystikk.

- Denne fredagen får vi opp et kamerateam fra Danmark som skal lage filmer både her på Skogen og i gamma i Sandtjernsberget. For å få vist frem området trenger vi publikums hjelp, og håper mange lokale vil bli med på innspillingen, sier Lie.

Litt uheldig er det at opplegget krasjer med festen på Skansen hvor Lasse Stefanz står på scena, men noen ganger blir det bare slik.

- Det var nå kamerateamet kunne, og dette har vi planlagt lenge. At vårt arrangement skulle kollidere med noe på Skansen var absolutt ikke planlagt, sier Lie.

Det skal rigges opp en scene ved Planken utenfor Skogen Restaurant, og her vil Trubadur Bayer, Henning Myrer, Kilt og en DJ sørge for musikken. Skogen tilbyr gratis overnatting til de som tar med sovepose.

- Fint er det om folk melder seg på, særlig til opplegget i gamma. Fra klokka 21.00 er det mulig å være litt mer impulsiv å komme rett til Planken her ved Skogen, sier Lie.

Festivalen flyttes tilbake?

Lars Håkon Blostrupmoen som eier Skogen Restaurant, Trestokkfestivalen og Skogen Joy gleder seg til fredagens opplegg, og håper mange lokale blir med på innspilling. Som kjent har Trestokkfestivalen i år valgt å flytte til Haslemoen Leir, men Blostrupmoen utelukker ikke at festivalen flytter tilbake etter hvert.

- Vi har ingen planer hverken den ene eller andre veien. Vi har dette området, og ønsker selvfølgelig å gjøre mest på egen gård og grunn. Det sier seg selv, sier Blostrupmoen.

Planene for området er mange, og den planlagte filminnspillingen fredag viser det.

- Her skal vi gjør alt vi kan for å trekke folk til Finnskogen. Både fra området, de som ikke har vært her før, og langt utenfor Hedmark. Men for å få til det trenger vi et godt miljø, og det er de lokale som kan væer med på å bygge oppunder og rundt det, sier Blostrupmoen.