• ITTE AKKURAT SINDASSKULE: Bjørn Aage Hoel og Rune Grenberg har plakater og billetter klare, så nå er det opp til folk å møte opp.

Hvilken sjanger forestillingene egentlig tilhører, er gjengen bak litt usikre på.

- Vi har kalt det forestilling på plakaten, men det er vel kanskje en type revy hvor de forskjellige numre henger litt tettere sammen.  Vi prøver å gjøre det så morosamt som mulig, men litt alvor blir det også – men da alvorlig morosamt! forklarer Rune Grenberg.

- Jeg skal ikke synge!

I tillegg til morsomme numre, blir det også litt sang innimellom.

- Ja, det blir litt sang for å få delt opp forestillingen litt. Jeg skal IKKE synge, det kan jeg love alle som kommer! Bjørn Åge derimot skal synge og det gleder vi oss til, smiler Grenberg.

Det blir totalt 6 forestillinger i Solør fra slutten av september og starten av oktober.

- Første forestilling er torsdag 27. september i Bergesida i Våler, så fortsetter vi fredag 28. på Mosogn og lørdag 29. på Kjellmyra. Så blir det torsdag 4. oktober i Åslia, Vermundsjøen fredag 5. og til slutt på Grinder lørdag 6. oktober. Alle forestillinger starter klokka 19.00 og mer informasjon finner du Facebook eller på våre plakater som er hengt opp rundt omkring i distriktet, forteller Bjørn Aage Hoel.

store forventninger

Forventningen til antall besøkende er store.

- Ja, vi håper jo det kommer mange! Det er jo artigst å spille hvis det kommer mange og ser på, så det håper vi absolutt. Vi har sett ut aktuelle spillesteder og tatt kontakt for å høre om det er noen interesse for at vi skal komme. Dermed endte vi opp med disse 6 forskjellige plassene som vi da besøker i månedsskiftet september/oktober, forteller de.

Tittelen «Itte akkurat sindasskule» forteller kanskje litt om innholdet og tema på forestillingene.

- Det er jo en grunn til at vi har spilledager torsdag til lørdag og ikke på søndager. Det blir litt som i andre settinger folk har sett oss før. Det er ingen nedre aldersgrense, og det er på ingen måte noe ufint eller «stygt» i forestillingene – men kanskje de aller yngste bør være hjemme. Vi henger heller ikke ut noen, men moro blir det lell, sier Grenberg.

- Nå «drar det seg til»

De fleste arrangørene stiller også med servering.

- Det annonseres på hvert sted hvor det eventuelt blir servering. Billetter kan du kjøpe på forhånd, enten på Joker Amundsen i Hof eller Joker Kjellmyra, eller i døra før hver forestilling. Antall plasser varierer fra lokale til lokale, men vi har prøvd å finne lokaler med plass til rundt 100 personer. Det er et fint antall for oss, da får vi den nærheten til publikum som vi ønsker, sier de.

«Øving gjør mester» er det noe som heter og da er spørsmålet om de er klare til forestillingene?

- Det meste sitter som et skudd ja! For min del blir dette litt annerledes enn det jeg har vært med på tidligere, da har jeg øvd i et fellesskap. Nå blir det litt annerledes og nå kan jeg øve mer alene og når det passer meg. Men nå nærmer det seg og da «drar det seg til», smiler Hoel.

En kjent figur som «Engelbrekt Kjæpphælvetesbråtan» blir hentet til hver forestilling, så det blir et hyggelig gjensyn for mange.