• DANSER: Her er det dansetevling som pågår under fylkesstevnet i 2014. Selve tevlingene ble holdt i Hamar.

Grue Bygdeungdomslag er virkelig i medvind om dagen. De avsluttet fjoråret med å overta tronen som fylkets største lokallag. Lenge har det vært Nes Bygdeungdomslag som har vært størst, men med en medlemsvekst på 37 i desember overtok Grue tronen. Ved utgangen av fjoråret var det 171 medlemmer i Grue Bygdeungdomslag.

Med en slik medlemsvekst passer det også utmerket å arrangere 2017-utgaven av fylkesstevne i Grue. Dette arrangementet er tildelt lokallaget, og blir arrangert på området utenfor Gruehallen fra 9. til 11. juni.

- Denne helga kommer det ungdom fra hele Hedmark hit til Grue. Vi vurderte å arrangere det samtidig med Sankthans, men landet på denne helga. Teoretisk kan det komme 1.200, men som regel er vi rundt 200 på fylkesstevnene, sier Magnus Mo Opsahl.

Han er leder for lokallaget i Grue, og forteller at rammen rundt stevnet er mye tevlinger og ikke minst sosialt.

Vil skape liv i bygdene

- Målet til Norges Bygdeungdomslag er å skape liv på bygdene. Det er vi med på, og det blir mange ulike tevlinger denne helga. For eksempel i traktor, moped, motorsag, bløtkakepynting og mye annet som har med bygdeliv å gjøre, sier Mo Opsahl.

På kveldene blir det bankett, og her er det også lokale musikere som skal være med på å dra opp stemningen. Spelloppmaker spiller nemlig opp på fylkesstevnet i Grue, og det samme gjør 5lights.

- Dette er veldig positivt for Grue kommune. Vi får vist frem hva vi har å by på, og jeg håper også at folk som bor her har et positivt forhold til oss. Vi lager liv, men skal ikke bråke. Vi er ikke russ, ler Mo Opsahl.

Selv om lokallaget hadde bra medlemsvekst i fjor mener Mo Opsahl at det er mye mer å gå på.

- En må ikke være bonde og ha fem traktorer for å være med oss. Det er ikke et bondelag men en ungdomslag. Vi håper enda flere vil bli med på moroa, sier han.