Fra flere hold har ulltøy blitt kåret til årets julegave, og det sier Aina Hynne hos Kirkenær Sportsforretning seg enig i. Selv om den virkelige kulda har uteblitt, har hun og de andre ansatte allerede pakket inn mye ull som finner plass under juletreet 24. desember.

- De siste 14 dagene har vi pakket inn en del julegaver, og særlig forrige uke var bra. Det mangler litt på stemningen da vi ikke har snø og kulde, men likevel har det gått veldig mye ullklær, sier Hynne.

Kari Traa og Devold er de store hittene i årets julehandel skal vi tro Hynne.

- Folk vet jo at det blir kaldt i januar. Kari Traa sine produkter er veldig populære, og jeg tror vi kommer til å bli utsolgt for mye til jul. Om noen er på jakt etter spesielle farger kan det nok være smart å være tidlig ute, sier Hynne.

Et år på det jevne

Kirkenær Sportsforretning merker absolutt at folk er mer på farten, og konkurransen fra Internett og varehus blir bare større og større. 2016 har vært et helt greit år for sporten på Kirkenær.

- Vi har vel ikke akkurat fått oppsummert året enda, men det er et år på det jevne. Men klart vi merker konkurransen rundt oss på mange måter, sier Hynne.

Hos Kirkenær Sportsforretning er tippediskene en viktig del av virksomheten. Helt siden 1948 har de hatt det, og Hynne har solgt mange vinnerkuponger siden den gang.

- Den største gevinsten er vel på 2,3 millioner kroner. Men det er mange andre store gevinster vi har fått diplom for, sier Hynne.

Da det gjelder tippingen merker de også at «alle» matbutikkene har fått det, og at mange tipper selv over nettet. Men de utenlandske tippemulighetene liker Hynne dårlig.

- De utenlandske bettingselskapene har jeg ikke noe til overs for. Hos Norsk Tipping går overskuddet tilbake til samfunnet. Som for eksempel til gode formål i mange idrettslag. Det gjør ikke overskuddet fra de utenlandske selskapene, sier Hynne.