• TOTALLEVERANDØR: Ekåsen leverer stort telt, salgstelt, scene, møbler og dasser.

Etter 18 år i Entrack måtte Ulf Ekåsen ta et valg på om han ville satse for fullt på Scenemontasje AS eller ikke. Valget ble satsing. Oppdragene står i kø for «dassgubben på Grinder», som mange kaller han, og i disse dager rigges det for fullt til Trysilrypa.

- Tirsdag har vi satt opp et stort telt på 1.000 kvadratmeter, hvor det skal være bankett og opplegg etter løpene i helga. Onsdag skal vi montere opp noen salgstelt. Med på turen er også møbler, scene og 25 toaletter, sier Ekåsen.

Skal huse 5000 ryper

Denne gangen har han fått med seg at par brødre til å rigge opp, og sammen med andre ansatte og dugnadsfolk fra Nybergsund Fotball reiser området som skal huse Trysilrypa seg. I fjor var det rundt 5.000 ryper med på festen, og så langt er 4.500 ryper påmeldt til årets arrangement.

- Dette er årets store jentehelg, og karene får være hjemme denne helga, sier Gedde Enberget, som er leder for Trysilrypa.

Så skal det sies at det kun var menn å se da anlegget skulle rigges opp tirsdag.

- Det er ingen damer her enda, men de må nok ha oss kara litt i bakgrunn likevel for å få dette gjennomført, smiler Ekåsen.

Kjøpte annen virksomhet

Etter å ha kjøpt igjen en tilsvarende virksomhet i Vestfossen har det virkelig skutt fart for Ekåsen. Oppdragene tikker inn, og det er et stort område han dekker.

- Neste uke skal vi til Orsa i Sverige. Vi dekker store deler av Østlandet, som Halden, Tønsberg, Beitostølen, Trysil også videre, sier Ekåsen.

Hvor mange mil han kjører i løpet av et år for å rigge sceneanlegg tør han ikke tallfeste bastant.

- Men i fjor brukte vi 12.000 liter diesel, så det er klart at noen mil blir det, smiler Ekåsen.

- Har du angret på valget om å leve av telt, scene og dasser noen gang?

- Jeg har hatt noen kalde dager med regn og sur vind, og lurt på hva jeg egentlig driver med. Men med varmeapparatet på full guffe igjen på veg hjem finner jeg fort ut igjen at jeg trives, smiler Ekåsen.