Veiby vant hele sju etappeseiere, og visste at han er den raskeste når bilen fungerer.

– Dette var skuffende, rett og slett. Ikke den starten på sesongen som jeg hadde håpet på. Jeg følte meg veldig trygg før løpet, og vi hadde forberedt oss skikkelig bra. Rally Portugal var et løp jeg virkelig hadde lyst til å vinne. Dessverre skjedde det mye som vi ikke rår over. Jeg får heller ta med meg at vi hadde fin flyt og veldig bra kjøring da alt fungerte, sier Ole Christian Veiby, som kjører en Citröen DS3 R3T, driftet av det finske teamet Printsport.

Med sju etappeseire viste rallytalentet at han har tempoet som skal til for å klare sesongens mål om å vinne JWRC, som junior-VM kalles. Han startet Rally Portugal med å vinne den korte åpningsetappen torsdag kveld, men allerede på den første etappen fredag tapte han over to minutter på en punktering.

– Dette var maksimal uflaks. Vi traff ikke noe som skulle tilsi punktering. Vi måtte stoppe for å bytte dekk inne på etappen, sier kjøreren for KNA Solør Motorsport.

Veiby ga på ingen måter opp, selv om han hadde fått en veldig vanskelig start på dagen. På toppen av det hele sprakk innsugsmanifoilen, noe som resulterte i halvering av motorkraften.

Men Ole slo tilbake med å vinne fire fartsetapper og klatret til fjerdeplass, snaut halvannet minutt bak lederen før lørdagens etapper. De var innstilt på å fortsette opphentingen, og kjørte fort på lørdagens første etappe. Dessverre var det ikke slutt på uflaksen for Ole og kartleser Stig Rune Skjærmoen.

Uten at de var klar over det, så var det bremsevæskelekasje. Dette oppdaget de først da de kom for fullt på sjettegir og skulle foreta en hard innbremsing. Plutselig var det slutt på bremsene. De måtte ta i bruk grøfta for å bremse bilen. De tok seg likevel til mål, og fikk etter hvert delvis ordnet problemet. Men på den første fartsprøven etter service røk drivakselen, og da måtte de parkere for dagen.

Søndagen handlet ikke om så mye annet enn å fullføre, for i sammendraget var de sjanseløse og måtte ta til takke med en femteplass. Italieneren Simone Tempestini vant løpet. Han ble i fjor nummer fire JWRC, mens Ole som kjent tok sølv.

– Jeg synes det har gått veldig mot oss i helgen. Men nå er det bare å glemme alt som har gått galt, og heller ta med meg det positive videre. For det er tross alt deilig å tenke på at jeg er raskest av alle når alt fungerer. Det gir selvtillit og trygghet, sier Ole, som satser på å revansjere seg når andre JWRC-runde går i Polen første helgen i juli.

Fakta

Resultater JWRC, Rally Portugal 2016

  • 1. Simone Tempestini, Italia 4:30.15,7

  • 2. Martin Koci, Slovakia +36,3

  • 3. Terry Folb, Frankrike +46,5

  • 4. Vicent Dubert, Frankrike +10.43,6

  • 5. Ole Christian Veiby, Norge +25.09,6