På en regnvåt søndag gikk over 100.000 bøssebærere og banket på dører i de norske hjem. Totalt er nå over 220 millioner kroner samlet inn etter gårsdagens TV-aksjon.

Fra alle Solør-kommunene har det totalt kommet inn 590.806 kroner, viser foreløpige tall.

Åsnes ga mest av alle med et gjennomnsnitt på 43,24 kroner per innbygger og totalt 311.931 kroner.

Våler ga minst med 32,20 kroner per innbygger i gjennomsnitt, og Grue i midten med 34,35 kroner.

Katrine Mork Haugen fra aksjonskomiteen i Grue er fornøyd med innsatsen.

– Givergleden i Grue er bra! Folk er flinke til å gi og står klare da vi kommer på døra. De som ikke har kontakter spør om Vips-nummer eller andre måter de kan bidra. Så det er veldig positivt og viktig - det går jo hvert år til en veldig god sak, sier hun til iSolør søndag kveld.

– Takk for innsatsen

TV-aksjonen har samlet inn over 221 millioner kroner totalt, som i år har gått til hjelpeorganisasjonen CARE og til deres arbeid for å hjelpe verdens mest fattige kvinner.

Mork Haugen retter en stor takk til alle som har bidratt i kommunen og til alle de frivillige som stiller opp hvert eneste år.

– Vi klarer jo ikke dette uten at de er frivillige, så vi er kjempetakknemlige for alle som stiller opp år etter år! Og en ekstra takk til alle speiderne som er med og som har gått og gått i regnværet. Vi er så glade for den innsatsen som blir lagt ned.

Grue kommune havner på en 16.plass blant kommunene i Hedmark, mens Våler og Åsnes ligger henholdsvis på en 20.plass og 12.plass på fylkesnivå.

Givergleden er størst i Engerdal kommune med et gjennomsnitt på 89,88 kroner per innbygger og dårligst i Åmot med 23,60 kroner. Landsgjennomsnittet ligger på 41,47 kroner per innbygger.

På grunn av Vips og andre pengegaver vil det ta noe tid før det eksakte innsamlede beløpet er klart, ifølge TV-aksjonen. Penge fra bøssebærerne kan du sjekke på nettsida giverstafett.no