Det var egentlig en tilfeldighet at Engelbrekt Kjæpphælvetesbråtan dukket opp da Rune Grenberg, uten at han egentlig visste det selv, ble med på den første revyen til Åsnes Finnskog Teaterforening.

I helga har teaterforeningen hatt sin 8. revy på Vermundsjøen, og selvsagt var både Rune og Engelbrekt på plass også denne gangen.

På Facebook lever Engelbrekt sitt eget liv, og det er ikke få som får med seg dagliglivet fra Kjepphelvete i desember når julekalenderen ruller over Facebook-skjermene.

- Julekalenderen har vært morsom å lage, og det er gøy at det er så stort engasjement rundt dette. Daglig får jeg meldinger fra folk som ser på, og ihvertfall om jeg er litt sen med å legge ut en episode, sier Grenberg.

- Hva tenker du om over 118.000 visninger på én episode?

- Innimellom er det veldig bra. Jeg har vært og sett på minutter og slikt, og noen må da se på episodene flere ganger. Det er veldig mange minutter i forhold til lengden på klippene jeg legger ut, smiler Grenberg.

Ikke noe manus

Innspillingen foregår på samme måte i år som i fjor. Grenberg har nemlig ikke med seg noe manus da episodene spilles inn.

- Nei, jeg gjør meg jo litt tanker rundt hvordan det kan bygges opp, men manus har jeg ikke. Det er samboeren min som starter filmingen, også er det jeg som snakker, sier Grenberg.

Grenberg forteller at Engelbrekt er med han hele tiden,og at mange kommer bortom for å spørre hvordan det står til i Kjepphelvetet. Inspirasjon til karakteren henter han fra både seg selv og andre.

- Engelbrekt er nok en ungkar som er litt alene og har et litt skakt syn på verden. Det finnes en del av dem. Før var et jo noen originaler, men de begynner å bli borte. Kanskje har jeg tatt noen poeng fra mitt eget liv også, smiler Grenberg.

Selv ser han på Engelbrekt Kjæpphælvetesbråtan som et hobbyprosjekt det er artig å drive med, men han ser ikke bort fra at det kan bli mer av Engelbrekt om folk ønsker det.

- Det er artig å sette på seg klærne og være han. Åpner det seg noen muligheter til å satse mer, så er jeg mer på det, smiler Grenberg.