• UNIKE BILDER: Mange av bildene til Wålberg er tatt i nær avstand fra galleriet. Enten med kamerafelle eller ordinært kamera.
  • INGEN STOR PLASS: I dette bygget har Wålberg laget «Galleri Bjørnen», og det skal også fungere som en lagringsplass mellom utstillingene.

Det er ikke bare gjennom jobben som journalist i Glåmdalen at Kjell Ivar Wålberg har tatt gode bilder. Som hobbyfotograf har han tusenvis av timer i skogen, og det ble ikke mindre tid i skogen etter at han gikk av med pensjon for noen år siden. Nå skal de beste bildene stilles ut, og det på hjemmebane.

- Jeg har jo deltatt på noen utstillinger tidligere, og det har blitt mange bilder etter hvert. Jeg hadde behov for et sted å lagre bildene mellom utstillingene, og det var slik «Galleri Bjørnen» ble til. Noen mente nemlig jeg skulle ha et sted å slippe til publikum, sier Wålberg.

Galleri på hjemmebane

«Galleri Bjørnen» har han innredet i et lite bygg ute på gårdsplassen på Nordre Lønnhaugen, omlag 8 kilometer nordøstover fra Finnskogen Turist og Villmarkssenter på Grue Finnskog.

- Nå holder jeg noen åpne dager for å se an interessen. Dette er bilder fra 20 til 25 års produksjon. Jeg begynte å fotografere for over 50 år siden, men det er i den nevnte perioden at jeg har interessert meg særlig. Bjørnen har blitt favorittmotivet, sier Wålberg.

Han har aldri sett bjørn eller gaupe selv på Grue Finnskog, men har ved hjelp av ulike kamerafeller klart å ta svært gode bilder av de nevnte dyrene. Viltkameraer var starten. Nå bruker han mer avanserte kamerafeller, og som gir langt bedre bilder.

- Ulv, jerv og gaupe har jeg sett og tatt bilder av selv. Det unike er at mange av bildene som blir utstilt i dette galleriet er tatt på 200 til 250 meters avstand fra galleriet, sier Wålberg.

LIte «vanlige» dyr

I utstillingen finnes også bilder av elg og andre «vanlige» skogsdyr. Men det er ikke disse Wålberg er mest opptatt av.

- Dyr som folk kan sveive ned ruta for å ta bilder av er ikke så interessant. Men jeg har med slike dyr også, men da med litt spesielle motiv. For eksempel ett av elg der elgen står og pusser redskapen sin, smiler Wålberg.

- Du bor midt i eldoradoet for å ta bilder, men bor du i et eldorado for publikum?

- Det er jo langt til skogs dette, men jeg tror ikke det er noe problem rundt slike åpne dager. Det er en fin naturopplevelse for mange å komme hit, og Sinikka Langeland kommer på åpningsdagen. Blir det fint vær tror jeg på bra trafikk, sier Wålberg.

Utstillingen åpner Kristi Himmelfartsdag og holder åpent til og med 28. mai. Alle dager fra klokka 11.00 til 16.00. Adressen til «Galleri Bjørnen» er Lønhaugsvegen 326 på Grue Finnskog.