Gutta fra Vaaler hadde onsdag kveld tatt turen til Ullern gress i Odalen for å møte Fjelltun. Lagene, som henholdsvis ligger på andre og tredje plass på tabellen, spilte en jevn kamp der hjemmelaget til slutt trakk det lengste strået. 

- Allerede etter 3 minutter kunne, og burde vi tatt ledelsen. Sander Brunborg dro seg flott gjennom på venstre siden, men avslutningen gikk dessverre i tverrliggeren og over, sier Vaaler-trener Geir Jacobsen. 

Gjennom hele første omgang er det Vaaler som har mest ball. Halvveis ut i omgangen sto stolpen nok en gang i veien. Denne gangen var det Aleksander Danielsen som traff metallet.

Mot spillets gang

Til tross for at Vaaler skapte de største sjansene, var det Fjelltun som gikk opp i ledelsen. Et godt slått frispark, endte etter litt klabb og babb opp i nettmaskene bak Vaaler-keeper Henning Myrer.

- Jeg er godt fornøyd med det spillemessige i første omgang. Vi skaper mest, og er uheldige som ikke får uttelling på noen av sjansene. Fjelltun slår nærmest bare langt og jeg synes det er ufortjent at det er de som leder halvveis.

Ikke før nærmere 20 minutter er spilt av den andre omgangen skapes det noen farligheter. Begge lag er frempå, og Simen Nordlie er nær ved og utligne for Vaaler. Det hele ebber ut med 1-0 til hjemmelaget, i en kamp der det ikke hadde vært noe å si på om Vaaler hadde fått med seg poeng.

Hektet av

Trener Jacobsen var naturligvis skuffet etter kampslutt, og mener toget er gått med tanke på førsteplassen i avdelingen.

- Vi har sett gjennom hele sesongen at vi mangler en utpreget målscorer, en som kan avgjøre kampene i vår favør. Jeg er veldig godt fornøyd med det det vi leverer mellom begge boksene, både i dag og de senere kampene. Men i fotball er det målene som teller, og da hjelper det lite når man ikke setter sjansene.

Første kamp for Vaaler etter sommerferien er lokaloppgjøret mot Hof. Kampen spilles 10. august på Sundenga.

Fjelltun – Vaaler 1 – 0 (1 – 0)
5.div. avd. 7
Dommer: Olav Berget, Kongsvinger Toppfotball
Vaaler: Henning Myrer - Arild Midtskogen, Lars Even Karlstad, Bernt Hjelmervik, Sindre Myrer, Erik Burud, Syver Eriksen, Simen Nordlie - Aleksander Danielsen, Sander Brunborg, Markus Jakobsen.