Finnskogen Natur & Kulturpark skal være en paraplyorganisasjon for alt som skjer på Finnskogen. Finnskogen strekker seg på begge sider av grensa, og i Norge fra Trysil i nord til Eidskog i sør.

Nylig fikk natur og kulturparken flere nye medlemmer fra Søre Trysil. Disse ønsker å knytte bånd mot Finnskogen igjen. Medlemmene fra Søre Trysil er Vestigarn Handleri& Kafe, Søre Trysil Historielag, Landsjøåsen Vel, Ungdomslaget Samhold, Galåsen Grendelag og Søre Trysil Grendeutvalg.

– Gjennom dette ønsker vi å støtte bygdeutvikling og kulturarv. Det skal komme et magasin om Finnskogen, og vi har fått vår egen app, der Vestigarn allerede er med, da de har vært medlemmer i et år, sier Kristian Bjørnstad til Lokalavisa Trysil-Engerdal.

Løfter regionen sammen

Gjennom dette arbeidet ønsker man at hele regionen skal løftes fram i fellesskap. Det skal, inspirere til videre utvikling.

– At vi får nye partnere er viktig, og vi skal sammen jobbe for grasrota. Det skal komme et skikkelig partnerprogram, og vi skal samle Finnskogen til et rike. Det betyr i dag Kongsvinger, Grue, Åsnes, Trysil og Torsby, sier daglig leder Herdis Bragelien.

I tillegg jobbes det for å få med Eidskog. Alle som går inn i foreningen tegner en avtale på 10 år, gjeldende fra starten i 2014.

– At Søre Trysil har seks medlemmer i foreningen er flott, og det fikk vi delt ut beviser for i dag. I tillegg fikk vi testet den nye appen, og den ble benyttet, da vi la turen til dette stedet, der vi ikke var så kjente fra før, sier Bragelien.

Det skal jobbes med seks hovedområder. Det er: Turisme og vertskap, standsportaler, natur og kulturmiljøer, kultur og kulturliv, produktutvikling av lokale råvarer, samt varemerke og markedsføring.