• GIKK UNNA: Ørjan Bue viste at han definitivt ikke var noen amatør på skrelling av poteter.

Frank Rognstad og Stian Lauten er klar for å tilbringe den kommende uka i en bobil. De er på jobb for Flisa Trykkeri som er ute med sin turné «Trøkk langs vægen». Det hele startet mandag morgen på Rådhusplassen på Flisa.

- Nå skal vi spre det glade budskap om small-tålk, og lære folk hvordan en skal komme i gang med praten. Solør-potetene er også med på tur, og det blir konkurranser og underholdning på stedene vi stopper, sier Per-Otto Sletten i Flisa Trykkeri.

Til Oslo og hematt

Fra Flisa går ferden til Elverum, Ringsaker, Lillehammer, Gjøvik og Oslo før det hele ender opp i Gjesåsen.

- Dette er en ganske uhøytidelig tur, og for oss handle det selvsagt om å få litt blest rundt det vi driver med. Turneen blir fin markedsføring for trykkeriet her på Flisa, sier Sletten.

Ordfører Ørjan Bue fikk prøve seg på både og skrelle poteter og en ja-nei konkurranse. Den gikk ut på å svare på spørsmålene fra Frank Rognstad uten å si ja eller nei, og uten å si det samme svaret to ganger.

- Ørjan fikk 27,48 sekunder på konkurransen, og det er ganske svakt av en politiker, ler Frank Rognstad.

Innslaget kan du høre på SolørRadioen i dag, også blir det spennende å se om noen andre ordførere klarer å skrelle Solør-poteter raskere enn Åsnes-ordfører Ørjan Bue.