Finnskogmart'n har kommet for å bli. Årets utgave på Svullrya er den 12. i rekken, og det er flere utstillere enn noen gang. Arrangementet går fra fredag til mandag, og trekker både publikum og utstillere langveisfra.

- Jeg tror arrangementet betyr mye for Svullrya, Finnskogen og Solør-kommunene generelt. Vil vi få fart på reiselivet må vi gjøre jobben sjøl, sier Oddvar Neby.

Mange har fri

At arrangementet er lagt til pinsehelga gjør selvsagt at mange har fri, og at besøket ganske sikkert vil være stort av den grunn.

- Vi har mange utstillere i år, og det øker fra år til år. Nytt av året er fisk og spekemat. Nå er tillatelsene fra Mattilsynet i boks, og det gir oss flere muligheter, sier Neby.

Utstillere kommer helt fra Valdres, Gausdal og store deler av Østlandet generelt for å være med. Det er mye brukt og antikk å finne her, men ikke bare det. Det er nemlig et stort spenn i hva utstillerne har med seg.

- Morsomt er det at folk sjekker inn på hotellet tidlig for å være med på dette. Finnskogmart'n betyr mye for folk, og jeg håper mange solunger tar turen til oss for å bli med på årets mart'n, sier Neby.