Klokka viser 09.45 da Tore Rønningen passerer 500 bursdagshilsener på Facebook. Mandag 19. september blir han nemlig 41 år, og «alle» vil gratulere Tore med dagen.

- I fjor kom det inn over 1.000 bursdagshilsener, og i år håper jeg det blir minst 1.100, sier Tore Rønningen.

Han er tidlig oppe for å følge med. Gratulasjonene kommer fra nær og fjern, og det har blitt flere for hvert år.

For gjennom Facebook er det enkelt å huske og sende gratulasjoner. Mens man før i tiden måtte enten huske bursdagene til folk, eller skrive det opp hjelper Facebook til. Den daglige bursdagslisten gjør det enkelt å sende en hilsen til noen en bryr seg om.

Over 4.000 venner

De fleste i Solør kjenner Tore Rønningen, og det gjør også at han har over 4.000 venner på Facebook. Trolig vil minst hver 4. av vennene på det sosiale nettverket sende en gratulasjon i dag.

- Det er morsomt å bli satt pris på. Jeg prøver å lese alle meldingene, men jeg klarer nok ikke svare alle, sier Rønningen.

Rønningen hadde stort bursdagsselskap da han ble 40 år i fjor, men i år blir det ingen storslått feiring.

- Jeg får besøk av noen venner på kaffe og kaker i morgen. Men i dag jobber jeg til klokka 21.00, så da blir det nok ikke noen feiring, sier Rønningen.

VG Nett gjennomførte for to år siden en undersøkelse som viste at 79 prosent av oss synes det var hyggelig å få hilsener på bursdagen via Facebook. 16 prosent sa de ikke brydde seg, mens 5 prosent sa de ikke var på Facebook. 

- Når vi logger oss på Facebook er noe av det første som kommer opp hvem som har bursdag. Vi gratulerer flere med dagen nå enn tidligere, og folk opplever det som utrolig hyggelig, sa Høyskolelektor Cecilie Staude ved BI til VG.