Anne Solheim startet å jobbe hos Mathiesen Blomster i 1985, og har mange års fartstid fra blomsterbransjen på Flisa. Mange kjenner ansiktet hennes fra Rosenberg Blomster som avviklet driften før nyttår i fjor.

Etter noen måneders opphold hvor Solheim jobbet for Lilleborg og Åsnes kommune, valgte hun å gå tilbake til sitt gamle yrke igjen.

- 1. mai åpnet vi dørene til Kaffegata Blomster her midt i Kaffegata. Mottakelsen har vært veldig bra, og driften går mye bedre nå enn hva den gjorde mens familien drev Rosenberg Blomster, sier Solheim.

Én av grunnene til det er at Kaffegata Blomster har fått ett bein til å stå på. De har nemlig startet med interiørprodukter fra Lene Bjerre, og dette har falt i smak hos solungene.

- Vi har det meste innen interiørprodukter. For eksempel potteskjulere, kongler, lamper, juletrær og andre pyntegjenstander. Lene Bjerre er en utrolig populær serie, og etter at vi startet med det har vi fått mange nye kunder inn i butikken, sier Solheim.

Desember viktig måned

Snart er det jul, og for Kaffegata Blomster blir det den første jula. Men Solheim vet godt hva jula innebærer for bransjen.

- Selv ble jeg ferdig med forberedelsene til jul hjemme i oktober. Det blir en travel tid nå før jul, og mange skal ha blomster, oppsatser og og julegrupper, sier Solheim.

Hvor mange blomster som selges i desember har hun ikke noe tall på, men det er snakk om et firesifret antall. Fremtiden til blomsterbutikken på Flisa har hun tro på, med mindre dagligvarebransjen gaper større.

- Klart det er et problem at matbutikkene selger blomster. Men husk at blomster er en liten del av driften til butikkene, mens i en blomsterbutikk er blomster det viktigste. Jeg tør påstå at blomstene får et helt annet stell her, og at kompetansen er større i faghandelen. Så lenge folk er bevisst på det tror jeg på fremtiden vår her i Kaffegata, smiler Solheim.