• LØFTET TIL GULL: Det ble gull i NM i klassen yngre veteran for Trond Grønvold. Her tar han 202,5 kilo i knebøy. Grønvold kommer fra Hof, men løfter for Brumunddal Atletklubb.

I klassen for yngre veteraner, med 2 personlige rekorder og 2 tangeringer av personlig rekord, ble Trond Grønvold norgesmester.   

- NM i styrkeløft for ungdom, junior og veteran, ble avholdt på Norges Idrettshøyskole i Oslo siste helga i november, og det endte med gullmedalje. Det var et kick og vanvittig moro! Jeg konkurrerte i klassen yngre veteran. Jeg syntes ikke det er så lenge siden jeg var miniputt og lilleputt på fotballbana. Nå er jeg yngre veteran og neste år blir jeg eldre veteran når jeg runder 50 år – så dette går feil vei! Men det er jo veldig artig å være med som veteran og konkurrere, smiler den ferske Norgesmesteren. 

Styrkeløft består av 3 øvelser, knebøy, benkepress og markløft.

- Mottoet til Brumunddal Atletklubb som jeg løfter for, er «Sterk, blid og dopingfri». Vi har stor fokus på at det skal være dopingfritt og alle som løfter blir testet med jevne mellomrom. Første øvelse i styrkeløft er knebøy, der klarte jeg 202.5 kilo og det var min målsetting. Benkepress er neste øvelse, der klarte jeg 180 kilo og det var omtrent som målsettingen. Siste øvelsen er markløft, der fikk jeg godkjent 187,5 kilo. Jeg klarte også 192,5 kilo – men det ble ikke godkjent av dommerne, forteller Grønvold.

OVer et halvt tonn

Norgesmesteren løftet litt over et halvt tonn til sammen, men vil løfte enda tyngre. 

- Totalt ble det 570 kilo, og det er bra det, men jeg er «skrudd sammen» slik at jeg aldri blir helt fornøyd med meg selv. Jeg har som målsetting å komme over 600 kilo sammenlagt neste år, smiler Grønvold. 

Trond har alltid vært glad i å trene og har brukt mange timer på forskjellige idretter opp igjennom årene.

- Ja, jeg har alltid vært i glad i å trene, og styrke har jeg trent i 10-12 år nå, men det har ikke vært veldig systematisk før de siste 3 årene, forteller han.

Klubben Trond løfter for, er Brumunddal Atletklubb.  

- Klubben har en lang og stolt historie. Vi har spisskompetansen i forhold til det å kunne bli sterk. Norges landslagstrener, Dietmar Wolf, er her, og det var han som trente fram Carl Yngvar Christensen fra Elverum, til å bli verdens sterkeste mann. Carl Yngvar er nå leder i klubben. Vi har også den tidligere islandske landslagstreneren her. Vi har også mange andre verdensmestere i klubben enn Carl Yngvar, dette er et vanvittig bra miljø å være i, sier Grønvold. 

Klubben har nylig flyttet fra de gamle lokalene i Brumunddal, til nye lokaler i Hamar.

- Brumunddal Atletklubb er en klubb for alle i Hedmark og Oppland, og dette er ikke bare en klubb for de som ønsker å konkurrere. Nesten halvparten av de som konkurrerer er kvinner og kona Camilla Kløvstad Grønvold er også med og konkurrerer. Hun er et kjempetalent og er nå rangert som nr. 11 av 42 i hennes klasse i Norge. Styrketrening anbefaler jeg på det sterkeste, sier Norgesmester Trond Grønvold.