Sommerferien nærmer seg, og det er ikke alle barn som får mulighet til og oppleve like mye som andre. Derfor har Åsnes kommune startet med ferieklubb, og det skal være et tilbud slik at alle barn skal få oppleve noe i løpet av sin sommerferie.

Årets ferieklubb i Åsnes arrangeres 4., 5. og 6. juli.

- Dette er det andre året vi gjennomfører, så det er fortsatt ganske nytt i Åsnes. Vi har kjørt tre dager med ferieklubb sommeren 2015, og slik blir det også i år, sier Gunvor Husberg Aaslie.

For alle fra 1. til 5. klasse

Feieklubben er for alle barn i Åsnes kommune fra 1. til 5. klasse.

- Det er en klubb for alle, men vi ønsker primært å nå de som kanskje ikke får oppleve så mye i løpet av sommeren, sier Husberg Aaslie

Tilbudet kom på banen i Åsnes i fjor, og var veldig populært. Faktisk så populær at barn ble stående på venteliste, og det går dessverre mot det i år også.

- Vi har plass til 40 i år også, og allerede nå er det 35 påmeldt, sier Husberg Aaslie

Det er førstemann til mølla som gjelder, og opplegget for ferieklubben 2016 er nå spikret. Det blir to lokale dager, og én dag på Tusenfryd.

- Vi skal ha et opplegg i samarbeid med Flisa Allianseidrettslag på Bjørkheim og et opplegg med Puls og Klubben. Det blir klatring, bowling og Klubben som bidrar med aktiviteten. I tillegg blir det en tur til Tusenfryd.

Kjedelig med ventelister

At det blir ventelister synes Husberg Aaslie er veldig kjedelig, og derfor jobbes det med å få til flere plasser. Men det blir neppe før neste år.

- Vi har søkt fattigdomsmidler og midler fra andre plasse. Målet er ei hel uke i første omgang, og kanskje også to uker etter hvert. Men det tar lang tid før vi får svar på de statlige midlene, og derfor blir det dessverre venteliste også i år, sier Husberg Aaslie.

Les mer om ferieklubben på nettsidene til Åsnes kommune.