• FULLT KJØR: Vermundsjøen Bioenergi jobber natt og dag, mens Henning Myrer følger med.

Mange har kalt Trestokkfestivalen et «luftslott», men nå skjer det store ting på Finnskogen.

- Vi gir solungen noe vi er størst på, vi lager den største festivalarenaen i Norge! Vi gjør ting for framtida og det som skjer i år skal gi en så god opplevelse at folk vil komme hit igjen. Vi legger forholdene til rette, så er det opp til folk å komme og lage festen, sier Lars Håkon Blostrupmoen, som er mannen bak Trestokkfestivalen. 

Det bygges i disse dager en uterestaurant, på rundt 150 kvadratmeter. 

- Vi hadde en konkurranse på Facebook for å finne navnet på uterestauranten, og det ble «Planken». Den vil også være der etter festivalen, og ligger helt genialt til, ned mot elva. Her er sola hele dagen, fra den står opp til den går ned på kvelden. I tilknytning til uterestauranten, blir det også bar og grillkjøkken. Her blir det også «spa-avdeling», med stamper og badstue, sier Henning Myrer.

bygger for framtida

Henning Myrer er egentlig nyansatt kokk, men får stadig nye oppgaver.

- Lars Håkon kaller meg en «joker». Jeg er både kokk og bartender, skal spille selv på festivalen og nå har jeg også blitt utpekt til å være presseansvarlig for Trestokkfestivalen, smiler Myrer. 

Alt som skjer på området, er ikke bare til årets Trestokkfestival, men også for framtida. 

- De fleste hyttene som stod her, er enten solgt eller gitt bort, men vi har flyttet 3 av de lenger inn på tunet. Det eneste som er revet, er paviljongen som stod her, resten har blitt tatt vare på og blir gjenbrukt, forteller Myrer.

Det blir ei stor scene og i tillegg ei mindre scene på festivalområdet. 

- Den store scena kommer fra Danmark, det var ingen som kunne levere stor nok i Norge! Denne er større enn den som brukes på VG-lista. Nå holder Vermundsjøen Bioenergi på med å rydde området der scena skal stå, og her går det virkelig unna. Det er nok ikke hver dag Anastacia har konsert og kan se på elva renner forbi, eller naboen klipper gresset på andre siden av elva, smiler Myrer. 

Det blir store områder til både teltplass og parkeringsplass.

- Ja, det er ikke noe å bekymre seg for. Det er bra samarbeid med bønder og skogeiere rundt, med tanke på å få bruke plass til dette. På selve festivalområdet er det plass til 50.000 mennesker har vi beregnet! Teltplassen skal romme rundt 1.500 telt, så da dekker vi vel det meste, i år i alle fall, sier Myrer. 

- festival både fredag og lørdag

Trestokkfestivalen var i utgangspunktet tenkt å være «kun» lørdag 29. juli, men det blir også full aktivitet fredag 28. juli.

- Ja, det er det mange som ikke har fått med seg! På fredagen satser vi på de mer «lokale» artistene, da kommer blant annet VI2 som er søstrene Vinje fra Våler, Nikita Banken Torp kommer fra Hof, det kommer ei fra Danmark som synger som Janis Joplin, og jeg skal ha et halvtimes show. På lørdag skal Trubadur Bayer spille, Kilts fra Elverum som spiller irsk partymusikk og det kommer flere også. I tillegg da de største navnene som Anastacia, Morten Abel, Madcon, Thosebricks, Jonah Blacksmith, Eletricks guitars og DJ Dunisco som blir festivalens egen DJ, så dette blir moro sier Myrer.

Det komplette programmet for fredag og lørdag er ikke helt satt ennå, så hvem som spiller på hvilke tidspunkter må vi vente litt til på. 

- Det er fortsatt solgt vesentlige flere billetter til folk utenbygds fra, enn det er solgt til lokale. Men vi solunger er jo litt trege med å bestemme oss, så det blir garantert mange lokale her også - men nå går tida fort til festivalen starter, så det kan være smart å sikre seg billett, sier Myrer.

Han minner også på at i motsetning til mange andre festivaler, er det ingen aldersgrense for å komme inn på Trestokkfestivalen. 

- Nei, vi ønsker at alle skal kunne komme og være med på denne begivenheten, men peker på at det er nulltoleranse for alkohol for de under 18. Oppdager vi at noen bryter disse reglene må de forlate området umiddelbart, forteller Henning Myrer. 

Etter dagens «befaring» er det i alle fall ikke tvil om at det er store ting på gang på Finnskogen, og dette bør bli årets musikkhappening i distriktet med så mange store og gode navn på artistlista.