TV-aksjonen har blitt arrangert en søndag i oktober hvert år siden 1974. I år går TV-aksjonen av stabelen 21. oktober. Hvert år besøker 100.000 bøssebærere samtlige av Norges 2,3 millioner husstander. Det vil si, nesten. For i Åsnes manglet det 12 bøssebærere under aksjonen i fjor.

- I fjor klarte vi for første gang på flere år ikke å dekke hele kommunen med bøssebærere. Vi manglet 12 bøssebærere og seks sjåfører, noe vi nå ber innbyggerne i Åsnes om å hjelpe oss med, melder komitéleder Kristian Botten Pedersen.

Årets TV-aksjon samler inn penger til Kirkens bymisjon, og målet er å bidra til 700.000 nye møter mellom mennesker. Mottoet er «Mindre alene sammen».

- Pengene som samles inn i år går til å motarbeide utenforskap og ensomhet, noe mange i Solør kjenner seg godt igjen i. Jeg har derfor stor tro på at vi skal klare å samle inn mye penger også i år, sier Botten Pedersen.

Åsnes har god hjelp av russen og Bjerkely folkehøyskole til å dekke store deler av kommunen. Men de trenger flere sjåfører og bøssebærere, og oppfordrer alle til å melde seg til tjeneste enten via nettsiden blimed.no eller ved å henvende seg på biblioteket.

- Spesielt håper jeg flere av våre folkevalgte i kommunestyret har mulighet til å delta i år, da antallet lokalpolitikere som har deltatt i TV-aksjonen i Åsnes har vært atlfor lavt, sier Botten Pedersen.