• PÅ VAKT: Inne i bygningen må en være forsiktig for ikke å bli truffet av motstanderen.
  • ANBEFALER ANDRE: Yngvar Sparby (til venstre), Anders Løvås og Pål Arne Myren håper flere vil bli med på spillet.

Det er søndag ettermiddag, og 25 personer har møtt opp på det gamle asylmottaket på Hovelsåsen i Åsnes. Airsoftklubben milsim.no har lagt opp til spilledag, og inne i den største murbygningen legges det opp til ulike oppdrag.

- I airsoft har vi replikavåpen som skyter veldig små plastpellets. Når vi spiller deler vi oss opp i to sider eller flere. Her blir vi tildelt ulike oppdrag. Det kan være å klarere et bygg, finne et objekt eller en person. Målet kan for eksempel være å eskortere denne personen ut igjen med minst mulig trefninger, sier Per Gundersen, som er leder i den lokale airsoftklubben milsim.no.

Han og de andre medlemmene i klubben er veldig takknemlig for at de får disponere den gamle bygnings- massen etter asylmottaket i Hovelsåsen. Det er neppe mange airsoftklubben som kan vise til slik fasiliteter.

Unike lokaler

- Dette gjør oss veldig heldige, og det er ganske unikt med slike lokaler. Det gjør også at vi får besøk fra Røros i nord til Oslo i sør for å spille. Vi benytter de arenaene vi har tilgjengelig, og spiller både ute og inne i løpet av året, sier Gundersen.

I det store murbygget er det flere etasjer med rom. Det er fellesrom, vaskerom, toaletter og soverom. Her er det utrolig mange gjemmesteder, og det gjør spillet ekstra spennende for airsoftspillerne.

- Det er mange sanser som skal jobbe aktivt for å komme seg gjennom bygget. Gjennom airsoft trekker vi folk bort fra PC, TV og sofa. Her får du trimmet både hjernen og kroppen når du er med, sier Gundersen.

Økende interesse

Når du blir truffet av plastpelletsene merker du det, men innendørs benyttes det begrenset hastighet på kulene. Gundersen forteller at interessen rundt airsoft er økende, og han tror at klubben kan få 10 nye medlemmer i nær fremtid.

- Vi har hatt med oss en del folk som er nysgjerrige på det vi driver med, og mange ser nok at dette er fin trim for hode og kropp, smiler Gundersen.

De som kunne tenke seg å prøve airsoft kan ta kontakt med milsim.no gjennom deres Facebook-side, eller via noen andre som er med i klubben.

- For å spille airsoft må du være 18 år. Det samme gjelder for å eie et airsoftvåpen. Det er mulig å få dispensasjon for å spille som 16-åring, men det krever at du må spille sammen med en verge. Vi er veldig opptatt av disse lovene og reglene, sier Gundersen.

Milsim.no er underlagt Norges Airsoftforbund, og klubben er én av de eldste airsoftklubbene i landet.