• GIR SEG IKKE: Kåre har ingen planer om å gi seg som musiker, og nattlige spillejobber går fortsatt helt fint.
  • VARIERTE DAGER: Kåre spiller mange forskjellige steder, og både ute og inne. Her fra Færderfestivalen.

I forbindelse med Færderfestivalen på Flisa lørdag 1. september slo vi av en prat med «Bære Kåre», eller Kåre Borgar Rudseter som han heter. Kåre bor i Flissundet, men han er ofte ute og farter som musiker og trubadur.

- Nå er det vel snart 12 år siden jeg startet å spille alene. Men jeg spiller fortsatt i noen band, og har spilt i flere band tidligere også, sier Rudseter.

Han har vokst opp med musikken, og hjemme var mor stadig aktiv med å lage nye låter og spille musikk. Kåre har uten tvil fått musikklivet inn med morsmelka, og han har ingen planer om å gi seg som trubadur.

- Jeg er veldig glad i musikk, og selv om jeg begynner å bli litt oppe i åra trives jeg veldig godt på vegen. Det blir mye reising og mange sene kvelder, men så lenge jeg får hvilt litt på dagen går det helt fint, sier Rudseter.

Da han spilte på Færderfestivalen hadde han vært på spillejobb kvelden før, og han var ikke hjemme på Flisa igjen før klokka 03.00 om natta. Men det plager ikke musikeren nevneverdig.

- Nei, det går helt fint. Jeg rakk til og med å felle og å ta fatt på ei bjørk før jeg dro hit til Færder, smiler Rudseter.

På repertoaret står det mest skandinavisk musikk. I tillegg spiller Kåre gjerne noen instrumentale låter.

- Den gangen jeg gikk på skola hadde vi ikke engelsk, og jeg føler meg fryktelig dårlig i engelsk. Derfor velger jeg å synge på et språk som både jeg og alle i publikum forstår. Vi bor nærme svenskegrensa, og det blir en del svenske låter ute på spillejobb, sier Rudseter.

Selv om det kanskje er de godt voksne som setter mest pris på musikken til Kåre, er det også en del yngre som lar seg fenge. Blant annet er det stor stemning når Kåre spiller i Durspillkameratene med blant andre Per Martin Engebretsen og Magnus Rostille.

- Alene har jeg også en del spillejobber på sykehjem i distriktet, og det er jobber både jeg og de som bor på sykehjemmene setter veldig pris på. Det er fine dager som jeg tar med meg videre, sier Rudseter.

Blant høydepunktene fra karrieren trekker han frem spillejobbene i Grieghallen for mange år siden. De var også TV-sendt. Kåre var også primus motor for «Landsbyvisa» som ble spilt inn for noen år siden.

- Noen planer om å gi meg med det første har jeg ikke. Musikk er selve livet, og jeg skal spille så lenge jeg har helse og lyst. Foreløpig ser det lyst ut både med tanke på viljen og spillejobbene som tikker inn, sier Rudseter.