I høst valgte Eva Molbeg å legge ned sin avdeling av Mellem Gårdsmatutsalg i Elverum. Trafikken var ikke god nok, og Molberg er glad for nå å kunne fokusere fullt og helt på butikken på Flisa.

- Jeg vil vel ikke si at det var noe nederlag å legge ned Elverum. Det var et forsøk å drive der, og jeg ville se om det var et marked for det. Men for min del gikk det for tregt i Elverum, sier Molberg.

Dermed kan hun og de andre ansatte nå fokusere fullt og helt på butikken på Flisa. Og ansatte begynner det å bli mange av. I tillegg holder Ivar The Cakemaker til i kjelleren, og totalt begynner det å bli en betydelig butikkvirksomhet.

- Lokalmat er veldig i vinden, og folk vil vite hva de spiser. Hos oss har vi kortreiste produkter fra egen gård og andre produsenter, og det kommer stadig nye produkter inn. For eksempel eplemosten fra Bugarden som får mye ros nå, sier Molberg.

13.000 skolebrød!

En annen slager hos Mellem Gårdsmatutsalg er skolebrødene som Ivar baker i kjelleren. Så langt i år er det solgt omlag 13.000 (!) skolebrød fra utsalget, og det er imponerende. Særlig med tanke på at skolebrødene ikke selges andre steder.

- Jeg leverer noen brød til Rema 1000, ellers selges alle bakevarene over disk her. Det første året har gått over all forventning. Eva og jeg drar nytte av hverandre, og høster av hverandres kunder. Dette er en veldig vinn-vinn situasjon, sier Bakke.

Nå er de ansatte klare for det virkelig store julegaverushet som nærmer seg. En del har allerede begynt å sondere terrenget.

- Noen julegaver har vi allerede laget til, men det er vel nå snart det virkelig starter. Det er vanskelig å finne gode julegaver til mange, og derfor lander valget til en del på kortreiste matprodukter. Det setter jo vi pris på, smiler Molberg.