Foreløpig ser værutsiktene lite lovende ut for årets 1.-maimarkering, men det tar ikke optimismen fra Wenche Vålbekken, John Oppi og Per Erik Engen. 1. mai skal markeres, og det skjer i alle de tre Solør-kommunene.

- For noen år siden slo vi sammen LO i Øvre Solør og LO i Grue til LO i Solør. I starten så vi for oss ett stort arrangement for alle tre kommuner på dagtid. Men vi er litt tradisjonelle, og formelt har det vist seg vanskelig å få til, sier John Oppi.

Dermed blir det fortsatt tradisjonell 1.-maimarkering i alle tre kommuner. Programmet er i stor grad likt tidligere år, og i Grue og Åsnes blir det tog 1. mai.

- Det må vi ha. Uten hornmusikk og tog i Kaffegata 1. mai blir det kjedelig, sier Per Erik Engen.

Talere for dagen er Nils Kristen Sandtrøen i Grue og Åsnes. Til Våler kommer leder i Hedmark Arbeiderparti, Anita Ihle Steen, for å tale.

IKke gått ut på dato

Oppi mener bestemt at 1. mai ikke har gått ut på dato, men innrømmer at rekrutteringen er litt utfordrende.

- Klart vi kunne ønsket at flere deltok i tog 1. mai. Mange er med og feirer dagen på sin måte, og mange står i gata for å følge med når toget går. Vi er veldig tradisjonelle, men vi får se en gang i fremtiden om vi finner andre måter å feire på. Selv synes jeg dette er en veldig trivelig dag, sier Oppi.

I Åsnes er det også en egen veterangruppe som har opplegg utover ettermiddagen og kvelden 1. mai.

- I år møtes vi på Hof samfunnshus. Her blir det arbeidersanger, underholdning og enkel bevertning, sier Per Erik Engen.