• HJEMME HOS: Hver 14. dag møtes de frivillige for å lese inn lydavisa hjemme hos Tore Rønningen. Her har han et profesjonelt studio for å spille inn lydavisa i.

Når lydavisa i Åsnes kom i gang er litt uvisst, men Lions bidro med 3.000 kroner til innkjøp av utstyr i 2003. Utstyret ble innkjøpt 1. april dette året, og siden har lydavisa utkommet på kassett og CD hver 14 dag.

I dag har lydavisa i Åsnes 16 abonnenter. Én av disse bor på Nøtterøy, mens resten er beboere på Åsnes sykehjem og Sønsterud.

De første opptakene til lydavisa ble gjort på Bjerkely folkehøyskole.

- Den gangen var det Gunnar Erik Ryen som var tekniker, sier Tore Rønningen, som fungerer som lydtekniker for den frivillige gjengen som leser inn lydavisa.

Han har også ansvaret for å kopiere opp lydavisa til alle abonnenter.

Annenhver uke

Hver 14. dag møtes nyhetsankerne i studioet hjemme hos Tore for å lese inn lokale nyheter, og han sørger for at distribusjonen går riktig for seg.

Det er tre lag som bidrar med innlesingen av lydavisa i dag. Disse tre lagene utgjøres av Torgeir Skjæret, Ole Johnny Johnsen, Gjermund Almaas, Anne Marie Melby, Ola Inngard Melby, Dorthe Rustad, Erik Aagaard, Tove M. Christensen og Lena Fallås Bjørnebye.

Selve utsendelsen av lydavisa gjøres gratis gjennom Blindeforbundets ordning med posten. Lydavisa består av nyheter fra Østlendingen, Glåmdalen og iSolør.no-magasinet.

Da vi var innom innspillingen av lydavisa mandag ettermiddag handlet det blant annet om at Tony Skjevik har bidratt til Melodi Grand Prix, og lydavisa er nå ferdig innlest og klart til distribusjon for denne gang.

- De som ønsker å abonnere på lydavisa tar kontakt med Åsnes Frivilligsentral. Det koster ingenting, og CD-ene blir sendt i posten, sier Rønningen.