• LIKER SEG: Tor Erik liker seg godt i butikksjefjobben. Her med May Helen Aas (til venstre) og Torunn Øien.

Tor Erik Skramstad fra Kjellmyra var lei av maset i Oslo etter å ha bodd der noen år. I 2003 bestemte han seg for å flytte til Engerdal sammen med mannen som han i dag er gift med.

- I Oslo møtte jeg Jan Ekeland, og han hadde da nettopp kjøpt et feriested i Engerdal. Da jeg ble med til Engerdal ble jeg veldig glad i stedet med en gang, og jeg kom i kontakt med veldig mye folk. Av oss to var det jeg som ville flytte hit, men jeg er glad for at Jan ble med, smiler Skramstad.

Åpen homofil

Skramstad sto frem som homofil i ung alder da han jobbet på kroa på Flisa. Det har han aldri angret på, og legningen har aldri vært utfordrende for Skramstad hverken i Solør eller Engerdal.

- Jeg sto frem da jeg var 100 prosent sikker på meg selv. Det var nok mange, særlig yngre, som satte pris på det og som var i samme situasjon, sier Skramstad.

Med 15 år bak seg i Engerdal har han virkelig fått tillit hos engerdølene. Først jobbet Skramstad tre år i Trysilfjellet, og så 11 år på Fjellheimen leirskole på Sølenstua. I august i fjor ble han butikksjef hos Coop Marked Engerdal.

- Da jeg jobbet på Fjellheimen leirskole sa jeg at jeg aldri skulle bytte jobb, men så fikk jeg lyst på litt nye utfordringer. Med null butikkerfaring hadde jeg aldri trodd at jeg skulle få jobben som butikksjef. Men etter å ha vært på jobbintervju fikk jeg jobben samme dag, smiler Skramstad.

Ble varaordfører 

Det er ikke bare i Coop Innlandet Skramstad får tillit i Engerdal. Under kommunevalget sist ble han valgt til varaordfører. Det var alt annet enn ventet.

- Jeg er veldig engasjert i det som skjer i kommunen, og vil det beste for hele kommunen. Derfor sa jeg at jeg kunne stå på lista. Men jeg hadde ikke trudd at jeg skulle gå rett opp slik. Jeg sto på en tredje plass, og fikk veldig mange stemmer. Det var overveldende, sier han.

Engerdal har i underkant av 1.300 innbyggere, og begrepet «alle kjenner alle» passer bra her. I den nye jobben som butikksjef liker Skramstad seg godt.

- Fra den forrige jobben savnet jeg litt det å se kunder på denne måten. Jeg har blitt tatt veldig godt i mot, og gleder meg til å gå på jobb hver dag, sier Skramstad.

Noen planer om å flytte hjem til Solør har han med andre ord ikke med det første.

- Skal jeg flytte hjem må det skje noe i livet mitt, Det håper jeg ikke skjer, smiler Skramstad.