• SÅ GLAD HVIS DET BLIR SEIER: Flisa-treneren er kjent for sitt gode humør, og han blir nok ikke mindre blid med 3 poeng på lørdag!

Flisa fotball inviterer til fotballfest på lørdag, da serieleder Skedsmo kommer på besøk. Dette er også årets "publikumskamp", det vil si gratis inngang, gratis is til alle barn som kommer i blått, pauseunderholdning av turngruppa i Flisa AIL og utlodning av DAB-radio. Og i tillegg bidrar bedrifter og privatpersoner med et kronebeløp for hver tilskuer som kommer, denne summen nærmer seg nå 200 kroner. Det betyr at hvis det kommer 200 tilskuere på lørdag, blir summen 40.000 kroner til Flisa fotball.

Flisa kunne mer eller mindre sikret spill i neste års "regionliga" sist helg, med seier borte mot Hauerseter. Men kampen endte 2-2, og plassen er fortsatt ikke sikret. Flisa-trener Stian Aasen, er uansett veldig fornøyd med 2-2 kampen:

- Gutta gjør en veldig profesjonell jobb, vi rundspiller Hauerseter etter alle kunstens regler, har 80 - 20 i ballbesittelse og skaper en haug med målsjanser. De scorer 2 mål på cornere, og de var gode på cornere. Vi er også litt svekket på dødballer, da vi ikke har med Sigvart Lunder og Tore Andreas Gundersen.  Vi lå under 1-0, men snudde og gikk opp til 2-1 og burde ha punktert kampen. Vi burde ha scoret mange flere mål, men der var vi ikke dyktige nok til dessverre. Selv om det blir 2-2 til slutt, er det en kjempekamp av oss. Uavgjort er helt greit, da er Hauerseter fortsatt 8 poeng bak, med 4 kamper igjen å spille, smiler Aasen. 

toppkamp på lørdag

Lørdag er det altså Skedsmo som kommer på besøk, et lag Flisa slo 2-0 borte i juni, etter 2 scoringer av toppscorer Peder Bye Foss (13 mål). Skedsmo har en av avdelings toppscorere på laget, Didrik Mostue, som har gjort 28 mål så langt.

- Skedsmo er selvfølgelig en tøff motstander, men med det vi så mot Hauerseter, fikk jeg veldig troa på at vi kan slå Skedsmo. Vi spilte en offensiv fotball som gikk på 1 og 2 touch, og da er vi utrolig gode! Vi skal gjøre akkurat det samme mot Skedsmo, selv om de er et mye bedre lag enn Hauerseter. Skedsmo trener vesentlig mer enn det vi gjør, de har spillere som bor i området, så de får trent felles hele året. De har derfor en helt annen forutsetning enn det vi har, men vi har utrolig gode fotballspillere, sier Aasen.

- klokkeklar tro på 3 poeng

Trener Aasen er optimist med tanke på seier på lørdag:

- Vi går inn til kampen med klokkeklar tro på 3 poeng! Vi har selvtillit på at vi skal klare å bli topp 5, som gjør at vi spiller regionserie neste sesong. Vi slo Skedsmo borte i en tett og jevn kamp, og de skal få jobbe hardt for å slå oss på hjemmebane. Teoretisk trenger vi 4 poeng til å være sikret spill i regionserien, men det avhenger da at Hauerseter vinner resten av sine kamper. Målsetningen er å bli topp 5, men vi ser jo oppover på tabellen. Klarer vi målsetningen, blir det et kjempeløft neste sesong i regionserien! Da møter vi enda bedre lag, og da er det slutt på disse "tullkampene", sier en optimistisk Flisa-trener.

Så møt opp på SolørRadioen Arena på lørdag klokka 1600, så bidrar du med rundt 200 kroner til Flisa fotball. I tillegg får du med deg en toppkamp i 3.divisjon og god pauseunderholdning fra de unge turnerne i Flisa Allianseidrettslag. 

Og kan du av en eller annen grunn ikke komme, dekker vi kampen "live" - som vanlig!