Ei uke før SolørMartn skulle starte, var det bare noen få som hadde meldt seg som frivillig.

- Det ble litt hektisk ja, men mandag før SolørMartn hadde vi et informasjonsmøte sammen med Politiet, og snakket om hva det vil si å være natteravn og hva man kunne møte på av utfordringer. Allerede under møtet startet flere å sende meldinger og ringe til folk de gjerne ville ha med, og på under ei uke klarte de å skaffe 30 natteravner, forteller en imponert Jan Bjerktun.

Planleggingen videre for Natteravnene er allerede godt i gang.

- Det hadde vært ønskelig med enda flere, så kunne vi få dekket enda større områder. Da kunne vi også holdt på lenger utover natta, enn det vi fikk til nå. Neste år skal vi ha enda mer på fokus på natteravning og starte prosessen enda tidligere, sier Bjerktun.

var med fra alle solør-kommunene

Det har vært Natteravner under St.Hans feiringen på Kirkenær, på Solør Martn og det skal også være under Vålerdagene i august. 

- Vi hadde med flere fra både Grue og Våler nå under SolørMartn, og det er fint vi kan hjelpe hverandre på tvers av kommunegrensene, forteller Bjerktun.

Bjerktun hadde forhandlet fram en god pris på bevertning for natteravnene på Folkets Steakhouse på Flisa.

- Da SolørMartn var over, fikk jeg beskjed fra Emir Dogan om at det ikke ville bli sendt noen regning på bevertningen! De ville sponse maten og det er også et godt bidrag i natteravnprosjektet som vi er veldig takknemlig for, sier Bjerktun.

Det var få hendelser under årets SolørMartn, og de som var ute som natteravner - fikk mye positive tilbakemeldinger fra både ungdom, men også andre som var tilstede på folkefesten. 

- Jeg vil takke alle som har gått Natteravn, godt jobbet! Jeg vil også takke ungdomshuset for sitt bidrag, sier en fornøyd Jan Bjerktun.