I forbindelse med lørdagens konserter i Rådhuskinoen Kulturhus er det Rævkroklosjen som skal stå for oppvarmingen fra klokka 19.00. Tom Daniel Enger er svært delaktig både i Finnskogen Jakt- og Strengelag, som er første band ut, og Rævkroklosjen.

- Det begynner å bli noen år siden vi vendte rævkrok på Victoria Hotell nå, og interessen rundt rævkrok i Solør er stor. Jeg tror rævkrokseansen vil sette stemningen slik den skal være før konsertene på lørdag, sier Enger.

Selv om den offisielle påmeldingen til mesterskapet ikke har startet ennå, så har påmeldingene begynt å tikke inn.

- Det har kommet seks påmeldte allerede, og tre av dem er damer. Det betyr at vi kjører egen dameklasse under mesterskapet på lørdag. I premier kan vi lokke med en stor fruktkurv fra Kiwi, og SolørRadioen stiller med 20 bingoblokker, sier Enger.

Trenger en DJ

Christian Bråtebekken skal foruten å være konferansier lørdag også være med Rævkroklosjen, men ellers er oppmøtet fra den originale losjen heller skralt.

- Vår DJ, Pål Olav Loftesnes, er på turné i utlandet, og derfor er vi på jakt etter en annen DJ. Emil Myrvang er på ferie i sydligere strøk, og Finn Aagaard skulle på noe fotballgreier som han syns var sværere, sier Enger.

- Solungene er ikke akkurat kjent for å møte opp først på fest. Hvordan blir det å dra i gang klokka 19.00?

- Det er vi litt spente på selv også. Men vi tror det blir en del folk. Mange skal spise biff på Folkets Steakhouse, og jeg regner med at de beveger seg inn i Rådhuskinoen etter maten, sier Enger, som forøvrig kan meddele at det nye regelverket for rævkrok fortsatt er ute på høring.

De som kommer lengst i mesterskapet vil uansett få rikelig med publikum. Finalevendingen legges nemlig mellom konsertene med Finnskogen- Jakt og Strengelag og Spelloppmaker.