• LUKTET PÅ GULLET: I fjor vant Trondheim sine damer overlegent, men i år fikk de kamp. Solør-damene hadde gullet etter fem spilte kamper. Dessverre ble de rutinerte trondheimsdamene for sterke til slutt.

Norgesmesterskap for klubblag ble arrangert i Oslo i helga, hvor 54 klubblag deltok. Fra Solør bowlingklubb var det tre lag som deltok, to herrelag og ett damelag. 

Hos herrene er det fem personer på hvert lag, mens hos damene kun fire personer. Spilleformatet tar lang tid, og det spilles fort 3 til 4 timer.

– Det var veldig gøy å være med å spille Norgesmesterskap for klubblag. I år kanskje ekstra moro da vi hadde sjanse på å ta gullet. Vi stilte med et ungt lag, med tre spillere under 20 år. Vi har tatt med oss mange gode erfaringer, og vi tapte for et mer rutinert lag, som tross alt har vunnet de siste seks årene, sier Jenny Mathiesen.

hadde gullet i hendene

Solør-damene lå som nummer fire inn i finaledagen, hvor fem kamper ventet dem. Etter en serie klatret de opp til trondheimslaget, men lå bak 200 poeng. Solør fortsatte å vinne kamper, og forspranget til Trondheim ble mindre og mindre. I fjerde kampen møtte Solør Trondheim. Her viste Solør krefter og knuste gullvinnerne. Solør spilte 883 mot Trondheim på 759, for hver kamp et lag vinner får de 120 poeng i bonus.

– Inn i siste serien ledet vi med 70 poeng over Trondheim, og vi lå an til å ta gullet. Vi slet litt i siste serien, og tapte kampen, mens Trondheim spilte veldig bra og vant kampen. De er et rutinert lag, men i år ble nok gullet tøffere å ta enn tidligere år, sier Mathiesen. 

 Yngste laget noensinne

Herrelaget til Solør har de siste årene alltid bestått av ungdom, men aldri har noen klubb i bowlingmiljøet stilt med et så ungt lag. Førstelaget til Solør bowlingklubb hadde en snittalder på 18,6 år.

– Selv om mange mener vi burde ha blandet litt, og hatt med noen mer rutinerte spillere, så ønsket vi et helt ungdomslag. Vi ser gang på gang at erfaring har mye og si, og når skal en få den erfaringen om man ikke får prøve, sier lagleder Jørgen Mathiesen.

Laget slet noe hele veien, og fikk ikke de høye lagsummene de kanskje hadde håpet på. Mathiesen forteller at de røk ut i semifinalen med 47 poeng.

– Vi hadde selvfølgelig håp om finale, og det tror jeg mange hadde, men i år var vi ikke bedre. Det viktigst når det kommer til lagkonkurranser, er at vi gjorde dette sammen, både når vi spilte bra og dårlig. Vi får ikke gjort noe annet enn å brette opp ermene og trene videre, sier Mathiesen.