• OM ADHD: Hilde og Magnus er begge opptatt av å spre budskapet om ADHD og utfordringene folk har med det.

Siden 2014 har Hilde Kragebøl turnert land og strand sammen med Magnus Jackson Krogh. Sammen har de holdt over 300 ADHD-show på små og store plasser, og nå har Kragebøl bestemt seg for å ta permisjon fra jobben for å jobbe heltid med ADHD ett år.

- Jeg brukte litt over et år på å skrive boka «Mamma til Jabba». Den handler om å være mamma til et barn med ADHD, og er helt selvopplevd. Den er basert på livet til sønnen min, Jan Marius,  og meg, sier Kragebøl.

Selges på turné

Boka er trykket opp i et opplag på 150, og blir solgt via Facebook-siden til Kragebøl og når hun er på turné sammen med Jackson Krogh.

- Dette året skal jeg bruke på å promotere boka mi, og ikke minst gjør det at vi kan ta på oss showoppdrag på ukedager. Tidligere har det vært litt vanskelig å få til ettersom jeg har vært i full jobb, sier Kragebøl.

Personene i boka er anonymisert, og Hilde er opptatt av ikke å henge ut noen. Det er systemet hun angriper.

- Jeg er mest opptatt av at folk skal forstå hva ADHD er. Det er en del foreldre som nok vet best hvordan barna dems har det. En har mange utfordringer i hverdagen på grunn av diagnosen ADHD, og mange forstår ikke godt nok hva det er, sier Kragebøl.

Kom før påske

Boka ble lansert før påske, og hun er spent på hvordan mottakelsen blir. Kragebøl har vært opptatt av å være åpen og ærlig i boka.

- Det kan nok hende at jeg utleverer litt mye av meg selv. I boka skriver jeg mye om hva jeg føler og tenker, men samtidig tenker jeg at det ikke blir ekte om jeg ikke er ærlig, sier Kragebøl.

Sønnen, Jan Marius, har lest hele boka og er fortrolig med at moren skriver om deres historie. De håper begge at den kan være med på å hjelpe andre familier i samme situasjon.

- Gjennom showene med Magnus møter jeg mange foreldre som kjenner seg veldig igjen. De føler seg litt alene i verden når de kjemper for å bli forstått. Jeg håper mange foreldre finner støtte i boka, sier Kragebøl.