• PAUS KOMMER: Ole Paus skal være med åpningen av den 44. utgaven av Festspillene i Elverum.

Helt siden Festspillene i Elverum ble arrangert for 2. gang har langt flere kommuner fått ta del i det festspillene har å by på. Slik er det også i år, og festspillene besøker også Våler, Åmot, Stange, Hamar og Ringsaker kommuner.

- Vi er mer enn navnet i seg selv. Vi oppsøker lokaliteter som er egnet for vår virksomhet, sier Ørnulf Ring, som er daglig leder for Festspillene i Elverum.

Blant annet blir det festspillutflukt til Gravberget Gård søndag 6. august, og konsert i Våler kirke onsdag 9. august.

Programmet er klart for lengst, og om bare få dager braker det løs for 44. gang. Ring mener festspillenes lange tradisjoner viser at det er et behov.

- Festspillene i Elverum har blitt arrangert i over 40 år fordi det er et behov for arrangementet, sier Ring.

Til årets åpningskonsert fredag 4. august i Terningen Arena kommer selvsagt Ungdomssymfonikerne. Det gjør også Ole Paus, Aksel Rykkvin og Christian Eggen.

- Det blir en storslått åpning med Ole Paus og guttesopran Aksel Rykkvin som er på slutten av sin karriere. Ettersom han snart er i stemmeskiftet er karrièren snart brått over, sier Ring.

HOVEDVEKT PÅ KLASSISK

Årets program bygger på samme lest som i fjor, og det er som tidligere hovedvekt på klassisk musikk. Noen arrangementer i bredere format er det også plass til. For eksempel samarbeidskonsertene med Elverumsdagene.

- Vi har hatt et godt samarbeid med Elverumsdagene i mange år, og samarbeidet om store konserter på Rådhusplassen i Elverum. Her får folk store konserter for en billig penge. Slike konserter er det ikke lenger mulig å gjennomføre gratis, men nesten gratis blir de, smiler Ring.

På Rådhusplassen kan du fredag oppleve Erik og Kriss, Janove, CC Cowboys og Lasse Johansen. Lørdag kommer Spelloppmaker, Bullet Proof og TeenCats.

- De siste årene har Festspillene i Elverum hatt 15.000 til 18.000 besøkende, og vi ser frem til årets utgave, sier Ring.

Komplett program for årets utgave finner du på fie.no.