• MYE KLART: Den planlagte traseen trenger flekkvis en del jobb, mens andre steder er traseen så godt som klar.

Det finnes vel knapt noe turområde i Solør som har flere brukere enn Kjølaberget. Toppturene er svært populære, men en del velger også å ta sykkelen fatt på grusvegen opp til toppen. Nå skal det legges til rette for at syklistene kan ta turen ned igjen på den andre siden.

- Det planlegges å lage en fin løype fra toppen av Kjølaberget som ender nord for Antonsdammen. Planen er at folk skal kunne sykle opp på baksiden, og ned på fremsiden, sier Kristian Botten Pedersen til iSolør.no

Kan brukes enda mer

Kjølaberget brukes mye allerede, men ildsjelene har et mål om at berget skal brukes enda mer. Nå er det sykkelmiljøet som er målgruppa.

- Einar Widerøe har allerede gjort en kjempejobb når det gjelder skilting og liknende for turgående. Nå skal syklistene få sin egen sti ned, sier Botten Pedersen.

Prosjektet er initiert av Flisa Grenderåd, og er et såkalt TUT-prosjekt (trivsel, utvikling og tilflytting).

- Noen midler er ikke tilført ennå, og i første omgang handler det om å bidra med dugnadsinnsats. Det er behov for 10 til 15 personer som kan være med på å rydde løypa og ta i et tak, sier Botten Pedersen.

Arbeidet startet så fort disse personene er på plass, og tanken er at den samme stien kan brukes til ski og aking om vinteren.

Facebook-siden til prosjektet finner du her.