Frode Dragsnes har hatt mange kurs før: selvforsvarskurs for jenter, seminar om generell kampsport, nærkampteknikk, MMA osv. Han har 30 års erfaring innen kampsport, nærkamp og selvforsvar. 

- Dette blir et dagskurs og det varer i 5 timer. Kurset er lagt opp slik at det passer for alle, uansett alder, kjønn og vekt, den eneste begrensningen er at du må være over 13 år. Om du har bakgrunn fra kampsport, eller om du ikke har noen bakgrunn i det hele tatt, spiller ingen rolle. Dette et selvforsvarskurs som skal vise deg først og fremst hvordan du skal unngå å komme i en situasjon, der du trenger selvforsvar - det er det aller viktigste, forteller Dragsnes. 

Selv om du har gjennomgått et selvforsvarskurs, betyr ikke det at du kan forsvare deg mot alt og alle. 

- Nei, det krever mange års trening. Men hvis du må forsvare deg, så skal jeg vise fram noen effektive og enkle måter, som fungerer bedre enn om du ikke kan noe. Det er mange ting du kan ta med deg fra dette kurset, som du kan ha nytte av i enkelte situasjoner. Vi skal snakke om kroppsholdning, det å ha litt fokus på det som skjer rundt deg, og ikke minst hvordan unngå situasjoner. HVIS du kommer i en situasjon, skal vi også prate litt om hva du kan gjøre da, du kan snakke deg ut av situasjoner, hva slags signaler skal du gi, når lønner det seg å tiltrekke oppmerksomhet, og mye mer forklarer Dragsnes. 

- ting «hvermannsen» kan gjøre

Det blir litt snakking og tankevirksomhet på kurset og det vil også bli vist fram forskjellige teknikker. 

- Det er ingen treningsøkt, men vi skal vise forskjellige teknikker i praksis. Teknikker hvor du ikke trenger styrke, du trenger ikke å kunne kampsport, rett og slett ting som «hvermannsen» kan gjøre i slike situasjoner, sier Dragsnes. 

Kurset er i gymsalen på Åsnes ungdomsskole lørdag 4. november, fra klokka 11.00 til 16.00.

- Jeg har allerede rundt 10 påmeldte og håper det kommer minst 10 til. Lurer du på noe eller vil melde deg på, ta kontakt med meg på telefon 41107118, sier Frode Dragsnes.