Gjennom hele sommeren tilbyr Opaker gård i Grue bed and breakfast til turister og andre som vil overnatte i regionen. Tilbudet er alt i gang, og Kjersti Rinde Omsted kan fortelle at de har fått mange gode tilbakemeldinger på tilbudet.

- Vi ønsker å teste noe nytt i markedet. Tidligere har vi holdt stengt om sommeren fordi kurs- og konferansemarkedet er dårlig om sommeren, men i år velger vi å prøve oss på bed and breakfast. Det er ikke utenkelig at dette er et sommertilbud vi kan utvikle i årene som kommer, sier Kjersti Rinde Omsted.

Sammen med mannen, Arne Wilhelm Omsted, håper hun å bidra til at flere turister finner vegen til Solør.

- Det er mange fine aktiviteter i området her som vi bør få flere turister til å få med seg. Kanskje vi kan bidra til at flere tar en ekstra dag eller to i regionen vår, sier Rinde Omsted.

Tror på bra belegg til helga

Med SolørMart'n rett rundt hjørnet ser de ikke bort fra at mange sengeplasser blir tatt i bruk allerede til helga.

- Hos oss har vi 26 rom med totalt 48 sengeplasser. Det er et litt annet marked for oss, og dette er et førstetrinn i å utvikle konseptet videre, sier Arne Wilhelm Omsted.

Noen helger er det allerede mange som har booket, mens andre helger er litt usikre.

- Men tilbakemeldingene er veldig positive, og folk synes det er artig at vi prøver noe annet i ferietiden. Vi har flinke folk med oss, og uten dem går det ikke. Nøkkelen til og lykkes er nettopp å ha de gode folka med på laget, sier Rinde Omsted.

Rom kan bestilles direkte via nettsidene til Opaker gård eller via e-post.