Trygve Toskedal Larsen, bosatt på Flisa, (46) er en av de totalt 670 utøverne som skal i PyeongChang 9.-18. mars. Han konkurrerer både i langrenn og skiskyting for sittende. Han deltok i 2010 også i Vancouver, men når han nå stiller til start er det som medlem i Trysilgutten IL.

- Det er første året jeg deltar for Trysilgutten forteller han.

Toskedal Larsen kommer fra Karmøy men bor for tiden på Flisa.

- Der er det litt mer ustabile snøforhold for ski, så jeg begynte å reise til Trysil, forteller han.

Så fort arenaen åpnet med tidligski reiste han til Trysil og begynte å trene.

Siden har det blitt mange turer.

- Jeg har mange time i løypene i Trysil og har med kontakt med tryslinger enn med folk på Flisa, sier han.

Han har kjørt en campingvogn opp til Trysil og bor i den når han er her og trener.

- Jeg er mer her og trener enn på Flisa, derfor har meg meldt overgang til Trysilgutten, sier han. Det er i skiskyting har går for Trysilgutten. I langrenn går han fortsatt for hjemklubben i Karmøy.

MANGE STARTER

Akkurat nå er Toskedal Larsen i Tyskland på Worldcup, og før Paralympics skal han til Finland. Men han regner med det blir endel til i Ole G-vegen og skiløypeen i trysil for å forberede seg til mesterskapet.

- Jeg ble tatt ut til Paralympics på bakgrunn av gode resultater i fjor, forteller han. Han tok to VM-medaljer og 4. plass i sprint langrenn.

Det blir et travelt mesterskap. For Toskedal Larsens del innledes mesterskapet med sprint skiskyting. Deretter blir det sprint langrenn. Han skal også konkurrere i Middel skiskyting, som er 12,5 kilometer, samt normalen som er 15 kilometer i skiskyting.

I rent langrenn blir det tikilomter i tillegg til sprintøvelsen.

- Mulig det blir stafett også, sier han.

MANGE REISEDØGN

Med en så aktiv konkurranseplan blir det mange reisedøgn i året og hvis han i tillegg teller tida i Trysil som reisedøgn, blir det mange.

- Jeg burde nesten melde flytting til Trysil, ler han.

Før Paralympics tar han med seg noen av konkurrente på trening i Trysil.

- Utøvere fra det engelske laget er invitert til å bli med så jeg kan lære dem mer, sier han. I sporet ligger han såpass langt foran dem at det ikke blir en reell konkurrent han hjelper til med å forbedre.

Miljøet er ikke større enn at det fint går an å støtte hverandre.