• GOGGEN: Arnesen beskriver Goggen som rolig og glad i folk.

- Vi blei norgesmestere for Dølahest i 2016. Det er et eget mesterskap for Dølahesten, den norske rasen, der de konkurrerer i ulike grener. Noe av hensikten er å vise dølahestens allsidighet. Det er alt fra dressurridning til kjøring med tung vogn, forteller Arnesen, som i år ga tittelen videre.

Nå er de tidligere Norgesmesterne på plass i Kaffegata for å gi en autentisk hesteskysstur. På spørsmål om Goggen koser seg med de utallige turene opp og ned, må Arnesen innrømme at det nok ikke er favorittsysselen hans.  

- Han syns det er greit. Han er glad i folk, og vil gjerne bort å hilse på om det kommer noen, sier Arnesen, som understreker at det er koselig når unger kommer bort for å hilse på. 

- Mart'n er så bra!

Arnesen er Flisajente, og flytta hjem i 2011. Hun priser veksta som Solør og Åsnes kommune har sett de siste åra. 

- Jeg syns Mart'n er så bra! Dette gjenspeiler virkelig det yrende livet som er i Solør nå. Det er så positivt å ha flytta hjem. Det har vært en kjempevekst. Det er så mye folk her, og mange som tør å satse. Det er positivt, sier Arnesen. 

Busserull og bryllup

Arnesen og Goggen kjører sammen med Hege Mobakk og hesten Lukas, og så har de med seg hver sin dreng. Alle er kledd opp for anledningen. 

- Vi prøver å kle oss slik de gjorde når de kjørte hest i gamle dager. Dette er i grunn antrekket vi kjører med om sommeren. Vi har også med oss hver vår dreng, som er kledd i busserull for anledningen, ler Arnesen.

Goggen og Lukas er "hestekompiser", og trives veldig godt sammen. Det er ikke første gangen Goggen og Lukas er ute på oppdrag sammen, kan Arnesen fortelle. 

- Da gubben min og jeg gifta oss i fjor sommer, rei vi på Goggen og Lukas. Så vi hadde en litt utradisjonell skyss hjem fra kirka, stråler Arnesen.