Bandmedlemmene forteller om den magiske stemningen de opplevde sammen med publikum på Rådhusrestauranten på 90-tallet, og ønsker å gjenskape den samme stemningen. 

- Det var på den tiden at alt startet, forteller trommis Per Ivar Stræte. 

- Det var arti å skrive autografer i Kaffegata på Flisa, sier han. 

Nå håper de på stinn brakke på deres jubileumskonsert.

- Konsertene vi hadde på Flisa for tjue år siden var fantastiske. Folk var i ekstase, forteller Stræte. 

- Det var godt det ikke fantes smarttelefoner den gangen. Publikum danset på bordene og ødela takplatene i Rådhusrestauranten. Det var jenkadans hvor alle i salen var med. Det var veldig spesielt å være med på, legger han til. 

COMEBACK OG NYE LÅTER

Bjørn Kulseth, gitarist og vokalist i bandet, opplevde at de var veldig heldige som på 90-tallet fikk reise rundt i Norge og spille konserter. 

- Jeg føler vi har fått en "second chance", sier Kulseth. 

Bandet gjorde blant annet festivaljobber, var oppvarmingsband for Tom Petty og har spilt på Grand Prix. 

- Ja, det er veldig moro å spille sammen igjen. Vi er fortsatt en glad guttegjeng. Å spille med sine beste kamerater er veldig stas, forteller Per Ivar Stræte.

- På den tiden hadde alle full jobb og vi spilte mye, og flere fikk unger, så det var litt å holde styr på. Jeg savner ikke det å sitte i buss hele fredag og søndag for å komme til en jobb på vestlandet. Men det å spille igjen er veldig gøy, forteller Kulseth.

De forteller at de selv synes de er flinkere nå enn de var før, og har allerede lansert før sommeren én ny låt, "Feber".

- Vi har også spilt inn låta "På rømmen igjen", men den  skal vi spare litt og jobbe videre med. Den har blitt spilt på NRK Hedmark og Oppland og Solørradioen, så vi er veldig fornøyd, forteller Kulseth. 

MEDVIRKENDE 

Sammen med Per Ivar Stræte og Bjørn Kulseth, har bandet disse medlemmene: Stein Kulseth (piano, vokal), Odd Erik Fleischer (bass), Bjørn Nilsen (gitar), Audun Os (saksofon) og Kåre Rognsaa (saksofon). 

- Vi har også fått med oss noen suverende gjesteartister. Henrik Berg Enger fra Spelloppmaker, Roy Lønhøiden, Terje Espenes fra Jack Stillwater vil alle være med å gjøre vokale versjoner av Contenders låter. Dette blir stas, sier Stræte. 

The Contenders forteller at de skal yte alt de kan den 7.desmber. 

- Vi lover å levere varene, avslutter Stræte.