Det ble en litt annerledes skoledag for 8.-klasseelevene ved Våler ungdomsskole onsdag. Tegneserier er en del av pensum, og Emil Åslund tok turen innom for å snakke om sin store hobby og lidenskap.

- Jeg snakket først med Cathrine Hagen på kulturkontoret, og det var hun som satte meg i kontakt med Våler ungdomsskole. Først har jeg fortalt litt om tegneserier og hvordan jeg jobber, og så har elevene fått prøve seg selv, sier Åslund.

Elevene var storfornøyde med en litt annerledes undervisningsdag, og de valgte ulike temaer å tegne om. Tobias Skretting følger godt med i media for tiden, og valgte å lage en tegning med tema #metoo. Oliver Berg Sollien lagde en tegneseriestripe som handler om to tomater.

- Planen er at den ene tomaten skal splashe. Jeg vil uttrykke vitsen i få ruter. Kanskje det holder med fire, sier Berg Sollien.

Mye jobb å lage striper

Elevene i de to 8.-klassene fikk raskt erfare at å lage en tegneseriestripe var mye jobb, og en må tenke gjennom hva en skal tegne før en går i gang. De lar seg imponere over det Åslund tegner.

- Det er veldig fine tegninger han lager, sier Mats Berget.

Åslund selv synes det var artig å fortelle skoleelevene om sin store lidenskap, og håper kanskje at flere blir bitt av tegnebasillen. Gjengen vi møtte hadde imidlertid andre planer for karrièren.

- Dette blir nok for vanskelig for meg. Jeg skal bli fysioterapeut jeg, sier Oliver Berg Sollien.