• DYKTIG ARTIST: Stelle Parton er på langt nær like kjent som Dolly, men kan måle seg musikalsk.

I april arrangerte Always Late AS sin første konsert. Det var med The Mule Skinner Band i Rådhuskinoen Kulturhus på Flisa. Hit kom det 273 betalende, og det er karene godt fornøyd med.

- Konserten gikk med et lite overskudd. Vi hadde håpet å fylle de siste 34 setene også, men klager ikke, sier Tor-Arne Rønning.

Drømmer ikke om å bli rik

Han driver arrangementsselskapet sammen med Kåre Ryen og Trond Kneppen. Hovedhensikten er definitivt ikke å tjene penger, men å arrangere konserter til glede for befolkningen i Solør og omegn.

Nå har de gjort et nytt scoop, og inviterer denne gangen til konsert med Stella Parton i Våler kirke lørdag under Vålerdagene.

- Vi ble kjent med Stella under et besøk i Nashville, og har en felles bekjent som tok kontakt for å høre om hun ville komme til Norge og spille. Det ville hun, og vi gleder oss til å høre henen synge gospel og andre sjangere i Våler kirke, sier Rønning.

Kan måle seg med søsteren

Selv om søsteren, Dolly, er langt mer kjent enn Stella, mener de tre at Stella absolutt kan måle seg med sin enda mer kjente søster.

- Stella har spilt i Norge tidligere, men da på vestlandet. Meg bekjent er det første gang hun spiller på Østlandet, og det er absolutt verdt å oppleve henne. Forhåndssalget er alt i gang, og vi har solgt 50 billetter allerede. Det er plass til 450 i Våler kirke, og vi håper på fullsatt kirke denne lørdagen, sier Rønning.

- Våler kirke er et hekt unikt bygg, og har en veldig bra akustikk. Derfor mener vi kirken vil sette en perfekt ramme rundt denne konserten, sier Trond Kneppen.

Dolly, Stelle og de 10 andre søsknene vokste opp i sterk fattigdom, men familien hadde store talenter i kunst og kultur. De fleste av søsknene har lykkes med å nå sine mål, og Stella var med Dolly på sitt første TV-show allerede som 7-åring i Knoxville, Tennessee.

- Billetter kan forhåndskjøpes på Våler kirkekontor eller av oss tre, smiler Kåre Ryen.