Det var 1. november i fjor at ekteparet Tage og June Lithorim kjøpte Finnskogen Turist & Villmarkssenter av Kjell Magne og Inger Brith Nordvi. Den første tiden har gått med på å sette seg inn i driften, og i januar holdt de nye driverne stengt mens de gjorde litt oppussing inne på senteret.

- Kjell Magne og Inger Brith har gjort en formidabelt god jobb her. Dette er et godt opparbeidet sted, og et sted med finnekultur og som mange ferierer på. Vi har planer om å føre tradisjonene videre, og har ikke tenkt å gjøre noen store forandringer, sier Tage.

Tror på weekendturisme

De nye driverne ønsker rett og slett å utvikle stedet videre i samme ånd som de forrige driverne. Tage ser for seg at det kan være mye å hente på weekendturisme.

- Vi ønsker å få til en del aktiviteter. Konseptturer og et bra opplegg bør være et godt alternativ til for eksempel de som tar turen med danskebåten. Vi har en bra plan på hvordan vi skal nå den rette målgruppa, smiler Tage.

Gjennom årenes løp har Finnskogen Turist & Villmarkssenter mange faste kunder, og de nye driverne har blitt godt kjent med mange av de allerede.

- Folk skal finne igjen det de har kjent og kjært her på Grue Finnskog. For eksempel det populære Sankthans- arrangementet ønsker vi å videreføre, og Nordvi hadde mange arrangement som vi vet har bygd seg opp år for år. Oktoberfesten er et annet arrangement vi har stor tro på, sier Tage.

Når det gjelder menyen har de to ingen planer om å forandre på den. Røye og bjørn står fortsatt på menyen, og husmannskosten er viktig. Noen nyheter vil det imidlertid også bli etter hvert.

Forbereder seg til sesongen

Vinteren er en relativt rolig tid på Finnskogen Turist & Villmarkssenter, og med stengt på virkedagene får paret tid til å forberede seg seg skikkelig på sommersesongen.

- Vi ser litt muligheter i marinaen. Den har vi lyst til å gjøre enda større og bedre, og vi har lyst til å lage en ordning med medlemsskap i fiskebåter. Det er kanskje ikke alle som har lyst til å eie en egen båt her ved Skasenden, og da kan det være fint å ha medlemsskap i en båtring, sier Tage.

Sommertid har paret også planer om å starte et lite bakeriutsalg i hovedbygningen.

- De som besøker oss, eller har vogn her, vil da få mulighet til å kjøpe brød, wienerbrød og andre bakervarer ferskt hver morgen, sier Tage.