Vårsangfest har blitt en årlig tradisjon for de ni korene som deltar i opplegget, og arrangementet går på rundgang. Denne gangen er det Åsneskoret som står som arrangør, og de har invitert med seg åtte andre kor og totalt 175 sangere til Rådhuskinoen Kulturhus lørdag 28. april klokka 17.00.

- I fjor var det Vaaler Sangforening som sto for arrangementet. Da var det fullsatt Våler kirke, og vi håper jo at det kommer mye folk til Rådhuskinoen på lørdag, sier Nini Lauten, som er leder i Åsneskoret.

Korene som deltar har valgt ut tre eller fire numre hver som de skal fremføre. Det er korene selv som bestemmer hva de skal fremføre.

- Men litt koordinering er det selvsagt, så ikke alle synger det samme, smiler Lauten.

Med 175 sangere på scenen lørdag er det litt av et opplegg som vårsangfesten legger opp til. Men det er plass til flere i salen, og Lauten håper at mange kommer for å høre. Kanskje blir de nysgjerrige på hva det er å synge i kor, og vil bli med i Åsneskoret.

- I dag er vi 25 medlemmer, og det er litt færre enn de siste årene. Vi som er med møter opp på Flisa skole hver onsdag. Å synge i kor gir oss mye glede. En kan følge seg veldig sliten, og vurdere å droppe øvelsen. Etter å ha vært på korøvelse kommer du hjem mye piggere og gladere. Dette anbefaler jeg virkelig til andre, sier Lauten.

De øvrige korene som deltar lørdag er Gruekoret, Hernes korforening, Koppang Mandskor, Våler Kantori, Våler Seniorkor, Vaaler Sangforening, Grue Finnskog Sangkor og Elverum Damekor.

Les mer i egen kampanjeavis fra Handelssenteret Flisa her.