Solør Svømmeklubb har et rikt program for høsten, og mandag er det planlagt oppstart. Det kan bli utsatt, grunnet tekniske utfordringer med ei pumpe i bassenget i Åsnes svømmehall.

Leder i svømmeklubben, Per Arne Flisnes, kan presentere et rikt program.

- Vi har svømmekurs for nesten alle aldre, de yngste må være 5 år eller 110 cm lange. Det starter med vanntilvenning for de yngste, så følger de løypa oppover helt til de er svømmedyktige. Da er det svømmetrening og de som vil kan være med på konkurransetrening, sier Flisnes. 

Opplegget på kursene i år, er litt annerledes enn det var i fjorårets sesong.

- Vi kjører på mange av de samme kursene og kurstypene, men i år blir det litt mer struktur, i og med at vi kjører 10-ukers kurs. Dette gjelder for de som er på vanntilvenning og svømmekurs, på denne måten vil de kunne klare kompetansekravene i kurset mye raskere og da kommer de seg videre og skal kunne lære å svømme fortere, forklarer Flisnes.

Nytt denne sesongen er et kurs for de voksne. 

- Ja, vi har åpnet opp for å ha et kurs for voksne. Det blir ikke et kurs for å lære å svømme, men det blir mer svømmetrening, være i aktivitet og ha det sosialt. Det blir to dager i uka, mandag og onsdag, sier Flisnes.

- kan bli utsatt kursstart

Det første kurset starter allerede på mandag, men det kan bli forsinkelser.

- Ja, slik jeg har forstått det, er det ei pumpe som det er litt utfordringer med. Det er da mulig at vi ikke får startet allerede til uka som planlagt, men det får vi ta etter hvert som vi får informasjon fra kommunen, forklarer Flisnes.

Påmelding til de respektive kurs skjer via ei nettside som heter tryggivann.no

- Etter at du har gått inn, søker du opp Solør Svømmeklubb og oppretter en profil hvis du ikke har det fra før. Hvilket kurs som passer for ditt barn, ser du på de kompetansekravene som ligger der. Hvis du lurer, tar du kontakt med oss i Solør Svømmeklubb på epost kurs@solørsvømmeklubb.no Ellers ligger all informasjon på våre Facebook-sider, søk etter Solør Svømmeklubb, så finner du oss der, sier Flisnes. 

Alle kursinstruktører er oppdatert og oppgradert gjennom sommeren. 

- Det stemmer, i løpet av sommeren har våre 6 faste instruktører vært på kurs. Alle har veldig god kompetanse til å gjennomføre det opplegget klubben kjører, og i tillegg har vi to trenere som kan steppe inn ved sjukdom eller annet fravær, forklarer Per Arne Flisnes.