• RØRER KJELEN: Tuva Langerud Guttormsen (til venstre) og Isabelle Bakke har full kontroll på gryta.
  • BAKER: Disse tre karene har ingen problemer med å rulle ut gjærbaksten på skolekjøkkenet. Her ser vi Ådne Johnsæter (fra venstre), Tim Ruben Michaelsen Hammeren og Casper Mathiesen.

6. klasse har mat- og helsefag én gang i uka, og lærer mye om matlaging og helse her. En gang i måneden slår de på stortromma og lager et kantinetilbud til resten av storskolen ved Flisa skole.

- I dag lager vi kjøttkaker og mos til de andre 5.-, 6.- og 7.-klassingene, sier Anders, som er én av elevene som står bak ordningen.

Tidligere har de blant annet servert pasta, pizza, tomatsuppe og kyllingsalat. Kantina har også tilbud om dessert, og her byr de på blant annet gelé og fruktspyd.

- Dette gjør vi for at elevene skal slippe å ha med mat, og samtidig får de tilbud om varm mat. Vi som driver med kantina synes det er veldig greit, sier Kevin.

Overskuddet går til elevene

Favoritten til elevene er nok så langt pizza. Elevene betaler 25 kroner for å få varmmat, og overskuddet fra kantinedriften går tilbake til elevrådet. De bruker pengene til å kjøpe inn leker og andre ting som trengs ved skolen.

- Som regel går matlagingen veldig bra, om ikke noen gjør feil da. Jeg klarte å blande tomatpurré i en dressing en gang. Da klikka lærer Wenche Olsrud i vinkel. Men den ble god da vi fikk fjerna det meste igjen, avslører Kevin.

Olsrud ser at elevene lærer mye av kantinedriften, og at de andre elevene setter stor pris på tilbudet.

- Elevene kommer hit på kjøkkenet og kjøper mat, og tar den med seg på klasserommet. Veldig lærerikt for de som driver med kantinedriften, og veldig godt for de som kjøper maten, sier Olsrud.

Anders mener bestemt at han lager mer mat hjemme nå, etter at han startet med kantinedrift på skola.

- De hjemme er veldig fornøyd med at jeg lager mer mat, sier han.