• IDYLLISK: Strandsjø er freda fordi det hekker over 80 forskjellige fuglearter i området.
  • HALMHYTTE: Hytteveggene består av halm, isolert med hestemøkk og leire, og skal puste av seg sjøl. Det fins ikke mange slike i Norge.

- Jeg syns det er veldig artig at folk bruker meg. Jeg trur at folk savner Strandsjø potetkafé. Jeg trur mange savner å komme til plassen også. Det er jo en hyggelig, fredelig og fin plass her, sier Bjørn Vidar Sletten. 

STOR PÅGANG

Pågangen han har hatt etter han åpna for arrangement på den gamle potetkafeen, har vært over all forventning. 

- Dette har gått over all forventning. Dette skulle være en prøvesommer for meg, for å se litt hva som er aktuelt å få til her. Jeg har opplevd mye pågang av lag og foreninger som har hatt sommeravslutninger, og private lag.

Bjørn Vidar har restaurert halmhyttene, og kan til sammen tilby 20 soveplasser. Også her har det ikke skorta på anmodninger. 

- Jeg har jo ikke markedsført tilbudet! Men det skyldes jo at det er mye som skjer i bygda her med SolørMart'n, Grueturneringa og på Skogen Restaurant. Jo mer som skjer, jo mer folk trekker vi til distriktet. Det er mange helger jeg har fullbooka alle mine overnattingsplasser, forteller han.

Han meiner at det stort behov for flere overnattingsmuligheter i området og at turismen antagelig er det som lider under det. Det er mange tilbud i juni og august, men i fellesferien ligger det litt brakk. 

- Det er lett å glemme juli litt, fordi vi trur alle reiser på ferie. Men det kommer jo folk hit òg. Flere bør komme på bana, oppfordrer han. 

KONSERT I HAGEN 

I sommer prøver Bjørn Vidar seg på et par åpne arrangement. Han er glad i musikk, og satser på å tilby noe nytt og litt annet enn andre aktører. Han ønsker å skape en spesiell atmosfære, og er opptatt av å bruke lokale rundt seg, enten til å spille eller hjelpe ham med matserveringa. 

- Jeg prøver to hagekonserter i sommer. En har jeg avvikla allerede, med Loft 10. juni. Loft er folkerock på sitt aller beste. Det var en kjempesuksess. Nå har jeg en hagekonsert til like rundt hjørnet.

Lørdag 5. august kommer nemlig Halsbandet fra Kirkenær, med seg har de Kristin Jenssveen som vokalist. Gjesteartisten er Anders Trongaard.

- Det gleder vi oss veldig til! Halsbandet spiller en blanding av blues, viser og alt mulig egentlig. De er nok innom Sandbeck og Prøysen også, men det går nok mest i blues og gode viser. Anders er en herlig, fin type. De som ikke har hørt ham, bør komme hit for å høre på ham og Halsbandet.

Konsertene finner altså sted i hagen til Bjørn Vidar, hvor han har bygd inn hagen i et telt og lagd ei scene. Hagen har kapasitet på nesten 250 stykker, og plasseringa langs Strandveien i Hof er ingen grunn til å stå over konserten. 

- Forrige gang var det parkert over 30 sykler bak huset. Det er ikke langt, så det går an å ta sykkelen! 

Billetter kan kjøpes på Joker Amundsen, ved å sende en e-post til Bjørn Vidar på bvsletten@hotmail.com eller i døra.