• MANGE KOM: Teltet begynte å fylle seg opp alt da dørene ble åpnet. Dette bildet er tatt litt før det toppet seg rundt midnatt.

Arrangørene har ikke rukket å telle opp antall solgte fredagsbilletter til Sankthans-teltet ennå, men medlemmene i Rytterne Röj mener at de aldri før har sett så mange i teltet fredag under Sankthans.

- Jeg tror nesten vi har publikumsrekord på de fleste plassene. Det har vært helt supert inne i butikker, i boder, i matgata, på akevittpuben og i teltet. Teltet var smekk fullt, og det var ikke noe tull av noe slag, sier Marit Holtmoen i arrangørkomiteen.

De har fått kun positive tilbakemeldinger på fredagen, og folk mener Hanne Sørvaag ble en super erstatter for Elisabeth Andreassen på hovedkonserten.

- Nå har vi akkurat sendt Rytterne Röj avgårde, og vi er vel alle enige om at dette er tidenes Sankthans. Vaktene var også veldig fornøyde i går, så dette er helt topp, sier Holtmoen.

For stemningen sto i taket fra første låt, og Rytterne Röj vet hvilke låter de skal dra for å få i gang allsangen i teltet.

I kveld er det verdenspremiere (!) på showet til Hans Erik Dypvik Husby og Jenny Jenssen i teltet klokka 18.00.

- Cornelis och damerna blir spilt for første gang på Kirkenær, og jeg håper å se mange i teltet, sier Holtmoen.